Με χειροκροτήματα έγινε δεκτή η απόφαση του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου για απαλλαγή των Γ. Καλαϊτζίδη και Ν. Ματαράγκα που κάθισαν στο εδώλιο κατηγορούμενοι για την υπόθεση της δολοφονίας του Αιγύπτιου εμπόρου ναρκωτικών, γνωστού ως «Χαμπίμπι», τον Ιούνιο του 2016, την ευθύνη της οποίας είχε αναλάβει η ομάδα «Ενοπλες Ομάδες Πολιτοφυλάκων».

Το δικαστήριο, υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, αθώωσε τους δυο κατηγορούμενους για ανθρωποκτονία εκ προθέσεως σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και της ηθική αυτουργία σε αυτή, κρίνοντας πως δεν προέκυψαν στοιχεία που να τους εμπλέκουν στο έγκλημα.

Ο εισαγγελέας της έδρας, νωρίτερα, κατά τη διάρκεια της απαλλακτικής πρότασης του εστίασε στην μαρτυρία της γυναίκας που οδήγησε ενώπιον της δικαιοσύνης τους δυο άνδρες η οποία ανατράπηκε μέσα στην δικαστική αίθουσα. «Δεν μπορώ να την καταλάβω, δείχνει μια έλλειψη σοβαρότητας, προσπάθησα να βρω αν υπάρχει κάτι πίσω από αυτό, όμως παραμένει γεγονός ότι δεν μπορεί να θεωρηθεί αξιόπιστη μάρτυρας» ανέφερε χαρακτηριστικά και σημείωσε πως αν δεν υπήρχε η συγκεκριμένη κατάθεση, «ίσως αυτή η δικογραφία να είχε μπει στο αρχείο».

Ο εισαγγελικός λειτουργός μίλησε για την «έντονη περιρρέουσα ατμόσφαιρα» που επικρατούσε γύρω από τη δράση των δύο ανδρών και εξήγησε ότι από την ακροαματική διαδικασία δεν προέκυψε η κατηγορία της ηθικής αυτουργίας. Οι κατηγορούμενοι, σύμφωνα με τον εισαγγελέα, «έχουν σαν ιδανικό να αποκαταστήσουν μια τάξη όπως εκείνοι το εννοούν, να εξαρθρώσουν το έγκλημα, είναι λαϊκοί ήρωες που θέλουν να διώξουν το οργανωμένο έγκλημα από την περιοχή», καταλήγοντας: «Θα ήθελα να υπερισχύει η πεποίθηση ότι όταν  ο πολιτισμός και η ειρήνευση κερδίζουν έδαφος, τότε χάνει έδαφος η διακίνηση».

Τι είπεγια το θύμα ο εισαγγελέας

Αναφερόμενος δε στο θύμα ο εισαγγελέας είπε πως επρόκειτο για έναν άνθρωπο που πουλούσε ναρκωτικά τρομοκρατώντας τη γειτονιά των Εξαρχείων. «Αυτό το λάθος αποδείχτηκε μοιραίο όταν επιτέθηκε σε αναρχικούς» υποστήριξε.

Στις απολογίες τους οι δύο άνδρες αρνήθηκαν τις κατηγορίες κάνοντας λόγο για πολιτική δίωξη.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.