Ξεκίνησε σήμερα Τετάρτη 13 Οκτωβρίου η δίκη για τη δολοφονία εμπόρου ναρκωτικών που είχε γίνει στα Εξάρχεια το 2016, όταν δύο άνδρες σε μοτοσυκλέτα τον πλησίασαν και τον πυροβόλησαν.

Αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη συγκέντρωσης αλληλεγγύης σε δύο μέλη του Ρουβίκωνα, τον Γιώργο Καλαΐτζίδη και τον Νίκο Ματαράγκα, που έφτασαν στα δικαστήρια μόνοι τους, καθώς δεν έχουν προφυλακιστεί.

Στο σημείο, όπου είναι συγκεντρωμένα 60 περίπου άτομα, βρίσκονται ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, με κλούβες και «Αύρες», τα θωρακισμένα οχήματα εκτόξευσης νερού. Οι συγκεντρωμένοι δηλώνουν τη στήριξη τους στα δύο μέλη του Ρουβίκωνα, κρατώντας πανό. Η οδός Δέγλερη είναι κλειστή.

Στις 6 Οκτωβρίου έγινε παρέμβαση του Ρουβίκωνα με πανό και τρικάκια στο σπίτι της Κατερίνας Σακελλαροπούλου για το θέμα της δίκης.

Όπως αναφερόταν σε ανακοίνωση της Επιτροπής αλληλεγγύης: «Η δίκη έχει οριστεί για τις 13 Οκτώβρη με βάση ένα σαθρό κατηγορητήριο, κατασκευασμένο από τις διωκτικές αρχές και με μάρτυρες κατηγορίας εμπόρους ναρκωτικών που χρόνια τώρα λυμαίνονται την περιοχή των Εξαρχείων στήνοντας πιάτσες ναρκωτικών υπό την προκλητική ανοχή της Αστυνομίας». Η Αστυνομία είχε προχωρήσει σε 10 προσαγωγές.

Φωτογραφίες: Γιάννης Κέμμος