Διαρκείς ανατροπές έχει η σοκαριστική υπόθεση της 8χρονης που έχει κακοποιηθεί στη Ρόδο. Ο παππούς είχε βρεθεί στην αρχή στο επίκεντρο της υπόθεσης ως πιθανός δράστης αλλά στη συνέχεια βγήκε από το κάδρο όταν ακολουθήσαν οι αποκαλύψεις για τη θεία του κοριτσιού αλλά και τον σύντροφο της. Τις τελευταίες ημέρες, νέες εξελίξεις επαναφέρουν τον 78χρονο στο προσκήνιο, τοποθετώντας τον μάλιστα στη θέση του ύποπτου. Δεν αποκλείεται μάλιστα τις επόμενες ημέρες να αποφασιστεί και η προφυλάκισή του.

Της Δήμητρας Τριανταφύλλου

Όπως ανέφερε πριν από δύο ημέρες η «Δημοκρατική», ενώ εκκρεμούσε προς αξιολόγηση το προανακριτικό υλικό, που έχει συγκεντρωθεί από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου για την υπόθεση της σκευωρίας με θύμα κακοποίησης το 8χρονο παιδί και φερόμενη ως δράστιδα την θεία του, στις 2 Νοεμβρίου δόθηκε από την Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου, νέα παραγγελία προς τον Πταισματοδίκη Ρόδου και μάλιστα κατεπείγουσα, με χρόνο περαίωσης τις δύο ημέρες. Ο 78χρονος παππούς του παιδιού κλήθηκε λοιπόν σήμερα να δώσει εξηγήσεις στο πλαίσιο της νέας προκαταρκτικής με διερευνώμενες πράξεις: βιασμό κατ’ εξακολούθηση, γενετήσιες πράξεις με ανήλικη που δεν συμπλήρωσε τα 12 έτη κατ’ εξακολούθηση, πράξεις κατάχρησης ανηλίκου σε γενετήσιες πράξεις κατ’ εξακολούθηση, κατάχρηση ανίκανου να αντισταθεί σε γενετήσια πράξη κατ’ εξακολούθηση.

Μάλιστα ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η έρευνα με θύμα την 8χρονη, την εμφάνισή της έκανε μια 52χρονη ομογενής από τις Η.Π.Α. η οποία έδωσε κατάθεση την 23η Οκτωβρίου 2021, στην Ασφάλεια του Ηρακλείου. Σύμφωνα με την κατάθεση της, η ίδια υπήρξε θύμα σεξουαλικής κακοποίησης του παππού, στο διάστημα των ετών 1978 – 1982 τονίζοντας ότι είχε καταγγείλει την κακοποίηση της τον Ιανουάριο του 2012 με επιστολή της προς την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου.

Για δεύτερη φορά ο 78χρονος αρνείται όλες τις κατηγορίες

Μιλώντας για τη θέση του πελάτη του, ο Στέλιος Αλεξανδρής, δικηγόρος του 78χρονου, λέει τα εξής: «Ο παππούς κατέθεσε στην πταισματοδόκη σήμερα ως ύποπτος για τα αδικήματα του βιασμού και της αποπλάνησης ανηλίκου. Ο εισαγγελέας έχει θέσει κάποια ερωτήματα: αν έμενε ποτέ μόνος του με το παιδί, αν έχει πειράξει ποτέ το παιδάκι κι αν έχει τελέσει κάποια άσεμνη πράξη. Έδωσα σε όλα αρνητικές απαντήσεις. Τώρα περιμένουμε να δούμε αν και πότε θα μας καλέσει η ανακρίτρια. Για την ώρα είναι ύποπτος, δεν έχουν ασκηθεί διώξεις. Η δικογραφία είναι στον εισαγγελέα. Περιμένουμε να δούμε αν θα ασκηθούν διώξεις. Αν ασκηθούν, τότε θα κριθεί προφυλακιστέος».

Ο κος Αλεξανδρής σημειώνει ότι ο 78χρονος αρνείται και όσα του καταλογίζει η 52χρονη σήμερα, ομογενής. Όπως μας λέει ο δικηγόρος του: «Το πιθανότερο είναι πως αυτή η καταγγελία θα παραγραφεί αφού είναι πολύ παλιά. Όπως και να’ χει, ο πελάτης μου αρνείται όλα όσα αναφέρει η 52χρονη. Ποινικά δεν έχει καμία αξιολόγηση η κατάθεσή της. Κακώς για εμένα μπήκε στη δικογραφία. Και οι δύο πραγματογνωμοσύνες που έχουν βγει για τον πελάτη μου τον βγάζουν καθαρό».

Σημειώνεται ότι ο 78χρονος,έχει δώσει ήδη ανωμοτί κατάθεση για τα ίδια αδικήματα την 14η Οκτωβρίου 2021 ενώπιον των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου μετά από την πρώτη κατάθεση της κόρης του, που άφηνε ανοικτό το ενδεχόμενο, να ήταν δράστης σεξουαλικού εγκλήματος με θύμα την 8χρονη. Είχε αρνηθεί κατηγορηματικά τα όσα του αποδίδονται, τονίζοντας ότι εκείνος και η σύζυγός του έχουν αναλάβει ουσιαστικά την ανατροφή των παιδιών.