Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας έφτασαν λίγο πριν τις 9 το πρωί της Τετάρτης (27/10) στο δικαστικό μέγαρο Πειραιά οι επτά αστυνομικοί, έξι αστυφύλακες και ένας αξιωματικός (υπαστυνόμος), που συμμετείχαν στη φονική καταδίωξη κλεμμένου οχήματος με τρεις επιβαίνοντες στο Πέραμα που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο από αστυνομικά πυρά ένας 18χρονου Ρομά, τον τραυματισμό ακόμα ενός ενώ ο τρίτος επιβαίνων διαφεύγει της σύλληψης.

Οι αστυνομικοί αντιμετωπίζουν κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση με ενδεχόμενο δόλο, της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή και της οπλοχρησίας

«Είμαστε μαζί σας»

Έξω από το Δικαστικό Μέγαρο βρίσκεται συγεντρωμένος κόσμος, κάποιοι μάλιστα είναι και αστυνομικοί εκτός υπηρεσίας, που φώναζαν συνθήματα υπέρ των ανδρών της ομάδας ΔΙΑΣ. Όπως ακούγεται στο βίντεο οι συγκεντρωμένοι χειροκροτούν ενώ ακούγεται κάποιοι να φωνάζουν «είμαστε μαζί σας».

Οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στο δικαστικό μεγάρο με πολιτικά και χειροπέδες.

«Διακόψετε να ακολουθείτε το όχημα»

Σύμφωνα με ηχητικά ντοκουμέντα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας το κέντρο επιχειρήσεων της ΕΛΑΣ ζητούσε επίμονα από την ομάδα ΔΙΑΣ να σταματήσει να ακολουθεί το όχημα και μάλιστα επαναλαμβάνει με επιτακτικό τρόπο την εντολή, ζητώντας να διακόψουν αμέσως, όπως ακούγεται στο ηχητικό, την καταδίωξη. Η εντολή επαναλαμβάνεται πολλές φορές με έντονο ύφος. Όπως φαίνεται, επίσης, από τους διαλόγους δεν υπήρχαν τραυματίες αστυνομικοί.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες του Newsbeast από την άφιξη των αστυνομικών στο δικαστικό Μέγαρο:

Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Κέμμος