Βήμα- βήμα τις κινήσεις των συνεργατών του Χ. Ξηρού επιχειρούν να αποκρυπτογραφήσουν οι αρχές προκειμένου να φτάσουν στην άκρη του νήματος και τα ασύλληπτα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση. Στο στόχαστρο είναι, πλέον, ένας 55χρονος ο οποίος εμφανίζεται ως τραπεζικός υπάλληλος, είναι σεσημασμένος και φέρεται να νοίκιασε μια αποθήκη στον Ασπρόπυργο αλλά και την μονοκατοικία στο Λουτράκι.

Οι μαρτυρικές καταθέσεις των ανθρώπων που ήρθαν σε επαφή με τα συγκεκριμένα πρόσωπα είναι αποκαλυπτικές για τον τρόπο με τον οποίο κινούνταν προκειμένου να μην τραβούν την προσοχή και να χάνονται τα ίχνη τους.
Από τις καταθέσεις, τις οποίες περιέχει η δικογραφία, προκύπτει ξεκάθαρα πως οι συνεργάτες του Χ. Ξηρού, ήταν προσεκτικοί. Έπαιρναν μέτρα ασφαλείας, χρησιμοποιούσαν μέσα μαζικής μεταφοράς και απέφευγαν να δίνουν προσωπικά τους στοιχεία…

Είναι χαρακτηριστική η κατάθεση ιδιοκτήτη αποθήκης στον Ασπρόπυργο η οποία, σύμφωνα με τις αρχές, χρησιμοποιήθηκε για να «φιλοξενήσει» αυτοκίνητα της οργάνωσης.

Ο μάρτυρας αναγνώρισε ανεπιφύλακτα σε φωτογραφία – από την ηλεκτρονική βάση δεδομένων της Ασφάλειας- που του έδειξαν οι αστυνομικοί τον άνδρα που νοίκιασε την αποθήκη του μέσω αγγελίας που είχε βάλει στη Χρυσή Ευκαιρία. Το πρόσωπο αυτό φέρεται να είναι ο τραπεζικός υπάλληλος ο οποίος εμφανίστηκε στον ιδιοκτήτη με το όνομα Απόστολος Π.

«Στη φωτογραφία είναι λίγο πιο χοντρός» είπε ο μάρτυρας για το πρόσωπο που αναζητείται και φέρεται, σύμφωνα με πληροφορίες, να νοίκιασε και την μονοκατοικία στο Λουτράκι.

«ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΣΥΝΤΑΞΟΥΜΕ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ»

Η πρώτη επαφή έγινε στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2014 όταν ο ιδιοκτήτης δέχθηκε κλήση από άγνωστο άνδρα ότι επιθυμούσε να νοικιάσει την αποθήκη και ήθελε να τη δει.
¨Όπως αναφέρει στην κατάθεση του ο ιδιοκτήτης της αποθήκης:

«Λίγες ημέρες μετά συναντήθηκα με έναν άνδρα κοντά στην είσοδο αποθήκης που με περίμενε. Ήταν περίπου 1,75 μ. , ηλικίας περίπου 55 – 60 χρονών, χωρίς μαλλιά στο μπροστινό μέρος του κεφαλιού, με ανοιχτόχρωμο δέρμα ξυρισμένος αδύνατος. Του είπα να συντάξουμε τα συμφωνητικά μίσθωσης και μου απάντησε ότι δεν χρειάζεται. Επέμεινα και μου ανέφερε πως δεν έχει μαζί την ταυτότητα του και δεν θυμάται το ΑΦΜ του. Ωστόσο προβήκαμε στη σύνταξη σχετικών συμφωνητικών με τα στοιχεία που μου δήλωσε προφορικά. Τα στοιχεία ταυτότητας που μου ανέφερε ήταν Απόστολος Πιτσιωτης, ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΚΟΡΩΠΙΟΥ, ΟΔΟΣ ΑΡΕΩΣ αρ. 22.

Εν συνεχεία μου έδωσε το ποσό των 1.200ευρω που είχαμε συμφωνήσει για 3 μήνες. Την ίδια ή την επομένη προσπάθησα να επικοινωνήσω στο κινητό τηλέφωνο από το οποίο με είχε καλέσει αλλά ήταν κλειστό. Σε καμία από τις δυο συναντήσεις δεν αντιλήφθηκα να έρχεται ή να φεύγει με κάποιο όχημα. Ωστόσο στη δεύτερη συνάντηση μου ανέφερε ότι ήρθε με αυτοκίνητο μαζί με τη γυναίκα του η οποία πήγε το αυτοκίνητο για έλεγχο στο ΚΤΕΟ. Δεν είχα καμία άλλη συνάντηση ή επικοινωνία μαζί του γιατί είχε κλειστό πάντα το κινητό που μου είχε δώσει».

ΤΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΚΑΙ Η ΑΠΟΘΗΚΗ

«Μετά από ένα μήνα περνούσα από την αποθήκη και κοίταξα από μια σχισμή στην πόρτα. Από μια τρύπα που υπήρχε στο νάιλον του παραθύρου παρατήρησα ότι μέσα ήταν σταθμευμένα δυο οχήματα, από τα οποία το ένα ήταν μικρό βαν μάρκας φιατ μοντέλο ΝΤΟΜΠΛΟ, άσπρου χρώματος και το άλλο μάρκας σουζούκι σκούρου χρώματος. Τα οχήματα. Δήλωσα στην αστυνομία τους αριθμούς κυκλοφορίας τους και με ενημέρωσαν ότι για αυτά δεν είχε δηλωθεί κλοπή».

«Η «ΕΜΦΑΝΙΣΗ» ΤΗΣ… ΑΝΝΑΣ»

«Πριν λήξει ημερομηνία μίσθωσης 10.12.2014 μου τηλεφώνησε από το ίδιο νούμερο κινητού τηλεφώνου μια νεαρή γυναίκα» αναφέρει στην κατάθεση του ο μάρτυρας και συνεχίζει: «Μου είπε ότι τη λένε Άννα, ήταν η κόρη του ενοικιαστή και από λάθος δικό της ήταν το κινητό κλειστό τόσο καιρό καθώς ο πατέρας της βρισκόταν στο εξωτερικό. Μου ζήτησε να ανανεώσω για ακόμη ένα μήνα τη μίσθωση. Εγώ της είπα αν θέλουν την αποθήκη θα πρέπει να μου φέρουν τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας και το ΑΦΜ. Μετά από τρεις ημέρες μου τηλεφώνησε και μου είπε ότι δεν θα συνεχίσουν την ενοικίαση. Στη συνάντηση που κανονίσαμε για να μου δώσει τα κλειδιά δεν εμφανίστηκε. Λίγες ημέρες αργότερα δέχθηκα μήνυμα στο κινητό μου από τον ίδιο αριθμό που ανέφερε « γεια σας η Άννα είμαι, συγγνώμη που δεν ήρθα στο ραντεβού αλλά δεν είχα κάποιον να κρατήσει το μωρό μου. Τα κλειδιά σας τα έχω αφήσει μέσα στο ρολόι της ΔΕΗ για να μπείτε στην αποθήκη σας. Πράγματι πήγα και τα βγήκα εκεί».

ΚΑΙ ΧΗΜΙΚΑ

Στην δικογραφία περιέχονται και οι καταθέσεις δύο υπαλλήλων εταιρείας με χημικά στη Νέα Χαλκηδόνα, οι οποίοι ανέφεραν ότι η 22χρονη Αγγελική Σ., που φέρεται ως συνεργός του Χρ. Ξηρού, είχε επισκεφθεί την εταιρεία τους στις 29 Δεκεμβρίου 2014 και είχε ζητήσει να αγοράσει δεκάδες κιλά νιτρομεθανίου, υλικό που χρησιμοποιείται για παρασκευή εκρηκτικών και βρέθηκε σε μεγάλες ποσότητες στη γιάφκα της Αναβύσσου. Την «ήθελε κάποιος θείος της από την Εύβοια που ασχολείται με τον μοντελισμό» φέρεται να τους είπε. Οι μάρτυρες κατέθεσαν ότι η νεαρή κοπέλα είχε άλλη εμφάνιση, με ξανθά μαλλιά και με μαύρη κορδέλα σε αυτά. Οι δύο υπάλληλοι σημείωσαν ότι δεν παρουσίασε τα απαραίτητα παραστατικά για την αγορά του νιτρομεθανίου και έφυγε.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στη δικογραφία περιέχεται και άλλη φωτογραφία της 22χρονης Αγγελικής, χωρίς γυαλιά, που δεν έχει δημοσιοποιηθεί αλλά και οπτικό υλικό από τις κάμερες του καταστήματος στη Νέα Χαλκηδόνα.

«ΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΤΑΒΕΡΝΑ ΚΑΙ Η ΑΓΓΕΛΙΚΗ»

Οι μαρτυρίες οδηγών ταξί του Λουρακίου ρίχνουν φως στον τρόπο που επέλεγαν οι φερόμενοι ως συνεργάτες του Χ. Ξηρού να καλύπτουν τα ίχνη τους. Η Αγγελική, η οποία αναζητείται, αναγνωρίστηκε από οδηγούς ταξί της περιοχής ως η νεαρή γυναικά που τους έκλεινε ραντεβού σε ταβέρνα της περιοχής προκειμένου να την μεταφέρουν στο ΚΤΕΛ ή τον προαστιακό. Η μόνη διαφορά σε σχέση με τις φωτογραφίες που τους έδειξαν οι αστυνομικοί ήταν πως η πελάτισσα τους δεν φορούσε γυαλιά. Όπως αναφέρει ένας από τους οδηγούς «Ο πελάτης ήταν μια γυναίκα νεαρής ηλικίας η οποία μου ζήτησε να την παραλάβω από ταβέρνα με την επωνυμία «ΗΡΑ» που βρίσκεται στη λίμνη ΗΡΑΙΟΥ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ προκειμένου να πάρει λεωφορείο για την Αθήνα. Φτάνοντας εκεί μπήκε στο ταξί μια κοπέλα ηλικίας περίπου 25 ετών ύψους 160 -165 και καστανόξανθα μαλλιά μέχρι τους ώμους. Αποσκευές δεν έφερε μαζί της αλλά είχε μια τσάντα σακίδιο σχολικό πιθανώς. Μου είπε ότι ήθελε πάρει το λεωφορείο για Αθήνα και πήγαμε στα ΚΤΕΛ του Ισθμού».

Μάλιστα, σε μια από τις καταθέσεις γυναίκα οδηγός ταξί κάνει λόγο για ένα βαρύ σακβουαγιάζ που μετέφερε η κοπέλα.
«Την παρέλαβα από την ταβέρνα ΗΡΑ, κρατούσε ένα βαρύ σάκβουαγιαζ μου είπε ότι βιάζεται να φτάσει στην Αθήνα και την πήγα στα ΚΤΕΛ του Ισθμού» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η μαρτυρία δυο ακόμη οδηγών ταξί στο Λουτράκι ρίχνει φως και στην παρουσία ενός άνδρα στη περιοχή.
«Δέχτηκαν τηλεφώνημα από νεαρό άνδρα να πάω στην ταβέρνα ΗΡΑ. Με περίμενε ένας άνδρας 25 – 30 ετών εύσωμος μιλούσε καλά ελληνικά. Τον πήγα στον προαστιακό Κορίνθου» λέει στην κατάθεση του ο πρώτος ταξιτζής.

Ο δεύτερος οδηγός ταξί καταθέτει πως δέχτηκε κλήση από νεαρή γυναίκα για ένα ακόμη ραντεβού στην ταβέρνα ΗΡΑ ο πελάτης, όμως ήταν άνδρας.

«Είδα ένα άνδρα να έρχεται προς το μέρος μου ηλικίας 30 ετών εύσωμος με μαύρα κοντά μαλλιά. Μου είπε ότι βιάζεται να πάει στην Αθήνα για να πάρει κάποιο ανταλλακτικό αυτοκίνητου γιατί το αυτοκίνητο του έχει κάποιο μηχανικό πρόβλημα και θα το φτιάξει μόνος. Είχε περίεργη προφορά αν και μιλούσε ελληνικά», όπως κατέθεσε.

Ο ΜΕΣΙΤΗΣ ΚΑΙ Η ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΤΟ ΛΟΥΤΡΑΚΙ

Οι ενέργειες που έγιναν για να νοικιαστεί η απομονωμένη μονοκατοικία στο Λουτράκι καταγράφονται στις καταθέσεις των ανθρώπων που ήρθαν σε επαφή με τους φερόμενους ως συνεργάτες του Χ. Ξηρού και περιέχονται στη δικογραφία.

Αποκαλυπτικό είναι το στοιχείο ότι η κοπέλα με το όνομα «Ελένη Μελάνη» που νοίκιασε το σπίτι στο Λουτράκι είχε απευθυνθεί σε μεσίτη ζητώντας μια μονοκατοικία ήσυχη με κήπο.

Σύμφωνα με τις καταθέσεις όταν η «Ελένη Μελάνη» έδωσε τα χρήματα για το σπίτι σύστησε και ένα νεαρό 25 – 30 ετών , 1.80 ίσως και περισσότερο, σχετικά εύσωμο ο οποίος όπως είπε ονομαζόταν Χάρης.

Οι μαρτυρικές καταθέσεις αναφέρουν πως ο νεαρός δεν είχε κάποιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό αλλά «σίγουρα επρόκειτο για Έλληνα». Ο ιδιοκτήτης της μονοκατοικίας αναγνώρισε σε φωτογραφία της Αγγελικής που του έδειξαν οι αστυνομικοί το πρόσωπο της κοπέλας που ήρθε σε επαφή μαζί του. Ωστόσο, όπως διευκρίνισε η κοπέλα είχε ξανθά μαλλιά και δεν φορούσε γυαλιά.

Όπως επισημαίνει στην κατάθεση του στο σπίτι είχε δει τρία αυτοκίνητα και κάνει λόγο για ένα τζιπ μάρκας ΚΙΑ τύπου ΣΟΡΕΝΤΟ.

ΤΙ ΚΑΤΑΘΕΤΕΙ Η ΜΗΤΕΡΑ ΤΗΣ ΑΓΓΕΛΙΚΗΣ

Η μητέρα της Αγγελικής κατέθεσε ότι η κόρη της, της είχε πει το καλοκαίρι πως θα ήθελε να βρει μια δουλειά. Μάλιστα, της είπε πως είχε ξεκινήσει να κάνει μια εργασία σχετικά με τη σχολή της, στη Σχολή Καλών Τεχνών. Η εργασία της θα σχετιζόταν με φυλακισμένους και συγκεκριμένα με πολιτικούς κρατουμένους. Είχε πει ότι θα πήγαινε για το λόγο αυτό στις φυλακές.

«…Η Αγγελική σπούδαζε τα τελευταία τέσσερα έτη στην Κομοτηνή, στην σχολή κοινωνικής και πολιτικής διοίκησης. Οι επικοινωνίες μας ήταν συχνές μέχρι και την 25 Αυγούστου του 2014. Τελευταία φορά που την είδα ήταν την 25 Αυγούστου του 2014. Συγκεκριμένα, θυμάμαι πως η Αγγελική με ξύπνησε για να με χαιρετήσει πριν ο σύζυγος μου την οδηγήσει στα ΚΤΕΛ Αιγίου. Θα πήγαινε στην Κομοτονή από όσο γνώριζα, είχε εξεταστική. Πριν φύγει από το σπίτι μου είχε πει ότι θα λείψει για δυο με τρεις μήνες και μεταξύ μας δημιουργήθηκε μια μικρή παρεξήγηση, διότι ένα συγγενικό μας πρόσωπο αντιμετώπιζε κάποιο πρόβλημα υγείας και η Αγγελική θα έφευγε για μεγάλο χρονικό διάστημα.. ..Την 4.1.2015 είδα στις ειδήσεις τη φωτογραφία ταυτότητας της γυναίκας, όμοια με αυτή που μου επιδείξατε και ήμουν σίγουρη πως ήταν η κόρη μου. …Η Αγγελική ξεκίνησε το καλοκαίρι να δουλεύει σε κατάστημα στο Διακοφτό Αχαϊας με την επωνυμία «Loca». Αρχές του καλοκαιριού και πριν ξεκινήσει να εργάζεται, μου ανέφερε πως θα ήθελε να βρει μια δουλειά, ξεκίνησε σε κατάστημα για να κάνει μια εργασία σχετικά με τη σχολή της τη Σχολή Καλών Τεχνών. Η εργασία της θα σχετιζόταν με φυλακισμένους και δη με πολιτικούς κρατουμένους. Είχε πει ότι θα πήγαινε για το λόγο αυτό στις φυλακές.

Ερώτηση: Γνωρίζετε αν η κόρη σας στα πλαίσια της εργασίας που σας είχε αναφέρει ότι θα πραγματοποιούσε είχα επισκεφθεί οποιαδήποτε φυλακή ανά την επικράτεια;

Απάντηση: Δεν γνωρίζω αν τελικά επισκέφθηκε κάποια φυλακή. Μου είχε πει ότι θα πραγματοποιούσε κάποια στιγμή επίσκεψη στις φυλακές Κορυδαλλού, αλλά δεν γνωρίζω αν τελικά πήγε.