Τη διαδικασία με την οποία η διοικητική υπάλληλος που βρίσκεται πίσω από το σκάνδαλο με τα μαϊμού πιστοποιητικά εμβολιασμού στο κέντρο Υγείας Παλαμά στην Καρδίτσα, περιέγραψε ο δήμαρχος, Γιώργος Σακελλαρίου.

Ερωτηθείς για το πώς κατάφερε να πάρει τους κωδικούς, ο κ. Σακκελλαρίου ανέφερε: «ο γιατρός δεν έκανε μάλλον έξοδο από την εφαρμογή και έτσι αποκτούσε πρόσβαση στο σύστημα. Το πιο πιθανό είναι να ξεχνούσε τον υπολογιστή ο γιατρός ανοιχτό».

«Χθες ολοκληρώθηκε η ΕΔΕ, το πόρισμα θα πάει στον εισαγγελέα. (Η υπάλληλος) το παραδέχτηκε αλλά τα πιστοποιητικά που χορηγήθηκαν είναι στο στενό της οικογενειακό περιβάλλον. Είναι 34 τα άτομα που πήραν το πιστοποιητικό. Δεν είναι κανένα από την περιοχή, είναι όλα από τη βόρεια Ελλάδα. Δεν γνωρίζω αν εμπλέκεται κι άλλο άτομο», είπε ο δήμαρχος Παλαμά μιλώντας στο Mega.

Σε ερώτηση για το αν μπορεί να είναι παραπάνω τα άτομα που πήραν τα πλαστά πιστοποιητικά εμβολιασμού από όσα παραδέχθηκε η υπάλληλος, ο κ. Σακελλαρίου ξεκαθαρίζει ότι «έχουν γίνει έλεγχοι σε όλα τα χαρτιά. Αυτά τα χαρτιά δεν ήταν σφραγισμένα από γιατρό, είχαν μια μονογραφή», πρόσθεσε λέγοντας ότι έτσι έγινε αντιληπτή η απάτη.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.