Mε τα αδικήματα της παράβασης καθήκοντος και της απείθειας κατ’ εξακολούθηση είναι αντιμέτωποι οι δήμαρχοι Χαλανδρίου και Ζωγράφου καθώς φέρονται ότι αρνήθηκαν να δώσουν στοιχεία των υπαλλήλων τους για την αξιολόγηση μετά από αίτημα του υπουργείου Εσωτερικών.

Η ποινική δίωξη ασκήθηκε σε βάρος τους μετά την προκαταρκτική εξέταση που διενήργησε η εισαγγελέας Εφετών Καλλιόπη Νταγιάντα με αφορμή σχετική παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ευτέρπης Κουτζαμάνη.

Την υπόθεση θα χειριστεί πταισματοδίκης ο οποίος και θα καλέσει σε απολογία τους δημάρχους.

Υπενθυμίζεται ότι εκτός από τους δημάρχους Χαλανδρίου και Ζωγράφου έχουν κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση για την ίδια υπόθεση και οι δήμαρχοι Πάτρας, Λάρισας και Νίκαιας – Ρέντη.

Η εισαγγελική έρευνα επικεντρώθηκε στους συγκεκριμένους δημάρχους μετά το φάκελο που έστειλε στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης με πέντε εκθέσεις άρνησης ελέγχου, τις οποίες συνέταξαν ελεγκτές – επιθεωρητές του ΣΕΕΔ και αφορούν σε συγκεκριμένους επικεφαλής δημοτικών αρχών που εμφανίζονται να αρνήθηκαν την παράδοση στοιχείων προκειμένου να ελεγχθούν οι μονιμοποιήσεις δημοτικών υπαλλήλων.