Ο 49χρονος ελαιοχρωματιστής που κατηγορείται για την κλοπή του πίνακα του Πικάσο από την Εθνική Πινακοθήκη, φέρεται να προσπάθησε να πουλήσει δύο φορές τον πίνακα στο εξωτερικό.

Στο Mega μίλησε ο Ολλανδός ερευνητή έργων τέχνης Arthur Brand και ανέφερε πως θεωρεί ότι ο 49χρονος είχε συνεργό στην «κλοπή του αιώνα»

«Πληροφορήθηκε πέρυσι ότι αυτός ο άνδρας κρυβόταν στην Ολλανδία, είχε δραπετεύσει από την Ελλάδα γιατί φοβόταν ότι η Αστυνομία ήξερε το όνομά του. Επίσης ξέρω ότι εμπλέκεται και άλλο άτομο, δεν ξέρω το όνομα, αλλά είχε συνεργό» ανέφερε ο Ολλανδός ερευνητής και πρόσθεσε: «Είναι δύο. Αυτός που συνελήφθη τώρα και ένα ακόμα φίλος του. Είναι από την Ελλάδα».

Όπως υποστηρίζει ο ερευνητής, ο ελαιοχρωματιστής, επιχείρησε χωρίς αποτέλεσμα να πουλήσει το «Γυναικείο Κεφάλι».

«Προσπάθησε να πουλήσει τους πίνακες κάτι το οποίο ήταν δύσκολο, γιατί εάν έχεις χρήματα για να αγοράσεις έναν πίνακα του Πικάσο, θα αγοράσεις ένα νόμιμο Πικάσο και όχι παράνομο, γιατί ένα κλεμμένο πίνακα δεν μπορείς να τον δείξεις πουθενά. Αυτός ο άνδρας προσπάθησε ξανά και ξανά να βρει έναν αγοραστή και στο μεταξύ αυτό που άκουσα είναι ότι ενώ βρισκόταν στην Ολλανδία προσπάθησε να πουλήσει τον πίνακα στη Γερμανία» πρόσθεσε ο Arthur Brand.