Εγωκεντρικό και ναρκισσιστικό άτομο χαρακτήρισε τον 33χρονο πιλότο, που ομολόγησε τον φόνο της συζύγου του, η συμβουλευτική ψυχολόγος Ευφροσύνη Φωτεινάκη, σημειώνοντας ότι στόχος του δράστη ήταν να έχει τον έλεγχο του γάμου και της γυναίκας του.

«Ο δράστης έρχεται σε σχέση με ένα παιδί, κάτι που δείχνει ότι επιδιώκει σχέση εξουσίας. Μετέπειτα βλέπουμε μια προσπάθεια χειραγώγησης, χάνει τον έλεγχο γιατί η Καρολάιν θέλει να πάρει άλλη πορεία και εκεί τα πράγματα φεύγουν από τον δικό του έλεγχο. Προσπαθεί να ξαναπάρει τον έλεγχο, την σκοτώνει και μετά ξεκινά ο έλεγχος της κοινής γνώμης, προσπαθεί να μας χειραγωγήσει όλους» είπε η ψυχολόγος μιλώντας στο Mega.

Όπως τονίzει η ψυχολόγος, αν και όλα τα στοιχεία έδειχναν τον 33χρονο ως ύποπτο, «δε θέλαμε να πιστέψουμε ότι ο γάμος μας και το σπίτι μας γίνεται το σκηνικό του αφανισμού και του φόνου».

Κρίσιμο στοιχείο στην ιστορία, είναι η ψυχολόγος την οποία επισκεπτόταν η άτυχη 20χρονη. «Όταν απευθύνεται ένα άτομο για μια θεραπεία και συνεχώς τη συνοδεύει κάποιος, αυτό από μόνο του για έναν ψυχολόγο είναι θέμα, γιατί κατανοούμε ότι για να συνοδεύεται κάτι συμβαίνει και πιθανότατα ο συνοδός θέλει να ελέγχει, να έχει την εποπτεία σε όλα».

«Ένας άνθρωπος που έχει αποστασιοποιηθεί τόσο πολύ από τον εαυτό του, από τα συναισθήματα, την αλήθεια, έχει πάρει απόσταση που δεν ξέρω αν έχει επαφή με την πραγματικότητα ή αν έχει πιστέψει στην αλήθεια που έχει σκηνοθετήσει» υποστηρίζει η ψυχολόγος αναφορικά με το αν ο δολοφόνος λέει όλη την αλήθεια.

«Όλα έγιναν γύρω από ένα εγώ, γύρω από ένα εγωκεντρικό και ναρκισσιστικό άτομο», καταλήγει η κ. Φωτεινάκη.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.