Στην αυτόφωρη σύλληψη του δράστη 12 περιπτώσεων αρπαγών τσαντών από ανυποψίαστες γυναίκες, οδήγησε η έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Πλατείας Δημοκρατίας, οι οποίοι σχημάτισαν για την υπόθεση δικογραφία για «Ληστεία» και «Διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών».

Πρόκειται για ημεδαπό, ηλικίας 40 ετών , ο οποίος συνελήφθη επ’ αυτοφώρω προ τριημέρου, καθώς προέβη βραδινές ώρες, στην πλατεία Μοριχώβου, σε αρπαγή τσάντας ηλικιωμένης γυναίκας, η οποία περιείχε το χρηματικό ποσό των 300 ευρώ, βιβλιάρια Τραπεζών και προσωπικά αντικείμενα της ιδιοκτήτριας.

Όπως διαπιστώθηκε, ο δράστης χρησιμοποίησε ως μέσο προσέγγισης και διαφυγής από τον τόπο της συγκεκριμένης εγκληματικής πράξης, κλεμμένη μοτοσικλέτα, την οποία αφαίρεσε στις 30-10-2014, από την περιοχή της Άνω Πόλης.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε επίσης ότι ο 40χρονος, από τις αρχές του τρέχοντος έτους, προέβαινε συστηματικά σε αρπαγές τσαντών, προσποριζόμενος παράνομο περιουσιακό όφελος και θέτοντας σε αρκετές περιπτώσεις σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των θυμάτων.

Συγκεκριμένα, κατά το προαναφερόμενο χρονικό διάστημα, ο δράστης, δρώντας σε διάφορες περιοχές (Πολίχνη, Ευκαρπία, Νεάπολη, Αμπελόκηπους, Συκιές, Άνω Πόλη, κλπ) διέπραξε επιπρόσθετα:

  • Τουλάχιστον 2 κλοπές δικύκλων, τα οποία χρησιμοποιούσε ως μέσα διάπραξης της έκνομης δραστηριότητάς του,
  • 11 αρπαγές τσαντών, προκαλώντας τον τραυματισμό ενός εκ των θυμάτων.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για την τυχόν εμπλοκή του και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις.