Ελεύθερος έφυγε από το γραφείο του ανακριτή ο 25χρονος ο οποίος κατηγορείται για την επίθεση με καυστικό υγρό σε βάρος νεαρής εγκύου γυναίκας, στα Τουρκοβούνια.

Ο νεαρός μετά την απολογία του, με ομόφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα, στον κατηγορούμενο για απόπειρα ανθρωποκτονίας, επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του Επιπλέον, απαγορεύτηκε στον 25χρονο κατηγορούμενο να έχει οποιαδήποτε συναναστροφή με την 25χρονη. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο νεαρός στην απολογία του ισχυρίστηκε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει την 25χρονη ενώ αναφερόμενος στο υγρό  το οποίο χρησιμοποίησε υποστήριξε ότι ήταν αμμωνία. «Ήταν μια άτυχη στιγμή» φέρεται να είπε ο κατηγορούμενος ενώπιον του ανακριτή ισχυριζόμενος ότι είχε σχέση με το θύμα και πώς εκείνο το βράδυ υπήρξε μια διαφωνία. 

Η κοπέλα δεν φέρει σοβαρά εγκαύματα στο πρόσωπο, αλλά το πραγματικό μέγεθος της βλάβης, λένε οι ειδικοί, θα φανεί στο επόμενο χρονικό διάστημα. 

«Προσπάθησε να με σκοτώσει»

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί οδηγήθηκαν στο δράστη της επίθεσης μετά την δεύτερη κατάθεση της 25χρονης εγκύου, η οποία αρχικά φέρεται να μην τον  κατονόμασε. Στην δεύτερη κατάθεση της η νεαρή γυναίκα φέρεται να περιέγραψε στους αστυνομικούς ότι το βράδυ της επίθεσης συναντήθηκε τυχαία με τον κατηγορούμενο, με τον οποίο στο παρελθόν είχαν σχέση, και εκείνος της ζήτησε να μιλήσουν με στόχο να επανασυνδεθούν. 

«Πήγα στο φαρμακείο με μια φίλη μου. Με είδε και μου ζήτησε να πάμε πιο πέρα να μιλήσουμε. Με τον δράστη είμαστε παιδικοί φίλοι. Ήθελε να καταστρέψει εμένα και την οικογένειά μου. Προσπάθησε να με σκοτώσει. Επιθυμώ την ποινική του δίωξη», εμφανίζεται να είπε η 25χρονη η οποία συμπλήρωσε ότι του ξεκαθάρισε  πως δεν επιθυμούσε την επανασύνδεση.

«Όσο καθόμασταν στο αμάξι του έλεγα ότι πλέον έχει τελειώσει η μεταξύ μας σχέση. Αυτός δεν το δεχόταν. Όταν βγήκα από το αμάξι μου επιτέθηκε από πίσω μου. Με το πανί μου έκλεισε τα μάτια και την μύτη. Καιγόταν το πρόσωπό μου από το καυστικό υγρό. Φοβήθηκα πάρα πολύ».