Σε λιγότερο από 24 ώρες η αστυνομία έφτασε στα ίχνη του νεαρού που φαίνεται στο βίντεο να τρέχει και να ρίχνει κάτω από τη μηχανή τον άνδρα της Ομάδας «Δράση», ο οποίος στη συνέχεια ξυλοκοπήθηκε άγρια, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που σημειώθηκαν, χθες το βράδυ (9/3), στη Νέα Σμύρνη.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία ο άνδρας «πρωτοστάτησε» στην επίθεση κατά του αστυνομικού.

Πρόκειται για έναν 30χρονο Ελληνο-ιρακινό, ο οποίος συνελήφθη, σύμφωνα με πληροφορίες από την αστυνομία, στη Μαγούλα, είναι οργανωμένος οπαδός ομάδας και για αυτόν ακριβώς τον λόγο οι αρχές κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη του σε λιγότερο από 24 ώρες.

Όπως μετέδωσε το ΑΜΠΕ, ο 30χρονος ταυτοποιήθηκε από βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο της επίθεσης.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ η σύλληψη του έγινε μετά από παρακολούθηση το απόγευμα της Τετάρτης από αξιωματικούς της Διεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας την ώρα που έφευγε από την εργασία του και κινούμενος προς το σπίτι του στην Μαγούλα.

Ο φερόμενος δράστης είναι αποθηκάριος σε μεγάλο κατάστημα τροφίμων στον Ασπρόπυργο.

Δίωξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε 22χρονο

Αντιμέτωπος με το αδίκημα της απόπειρας ανθρωποκτονίας είναι ένας 22χρονος ο οποίος φέρεται να εμπλέκεται στην επίθεση σε βάρος του αστυνομικού στη Νέα Σμύρνη.

Ο νεαρός, σύμφωνα με την κατηγορία, είναι ένα από τα πρόσωπα που συμμετείχε στον άγριο ξυλοδαρμό του αστυνομικού ενώ η κακουργηματική δίωξη που ασκήθηκε στρέφεται και κατά αγνώστων καθώς οι έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εντοπιστούν οι δράστες.

Ο 22χρονος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ενώ όπως μετέδωσε το Mega, ο εισαγγελέας πριν τη δίωξη περίμενε τις ιατροδικαστικές εκθέσεις από την επίθεση στον αστυνομικό.

Τόσο ο 22χρονος όσο και οι υπόλοιποι 15 συλληφθέντες από τα χθεσινά επεισόδια παραπέμφθηκαν σε ανακριτή από τον οποίο, σύμφωνα με το κανάλι, οι 8 ενήλικες που διώκονται για 3 κακουργήματα και 5 πλημελλήμματα, πήραν προθεσμία για να απολογηθούν το Σάββατο.

Σε βάρος των 15 ασκήθηκε ποινική δίωξη, κατά περίπτωση, για τα κακουργήματα της έκρηξης, της κατοχής εκρηκτικών υλών και της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, καθώς και για επικίνδυνη σωματική βλάβη, εξύβριση, διατάραξη κοινής ειρήνης, οπλοφορία και οπλοχρησία, που τιμωρούνται σε βαθμό πλημμελήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι επτά από τους κατηγορούμενους είναι κάτω των 18 ετών και για το λόγο αυτό παραπέμφθηκαν στον ανακριτή ανηλίκων. Σχηματίστηκε ξεχωριστή δικογραφία και οι 7 θα απολογηθούν την Παρασκευή.

Το χαμένο πορτοφόλι που «έκαψε» τον 22χρονο συλληφθέντα

Mια «λάθος» κίνηση στο σημείο της επίθεσης στον αστυνομικό που τραυματίστηκε χθες κατά τα χθεσινά επεισόδια στη Νέα Σμύρνη ήταν αρκετή για να οδηγήσει την αστυνομία στα ίχνη ενός από τους δράστες.

Πρόκειται για τον 22χρονο που έχει συλληφθεί μαζί με άλλα 15 άτομα, ο οποίος, σύμφωνα με το Mega, είναι καταγεγραμμένος οπαδός ομάδας και ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες βρέθηκε το πορτοφόλι του με την ταυτότητά του μέσα στην περιοχή που πραγματοποιήθηκαν οι σφοδρές συμπλοκές των διαδηλωτών με την αστυνομία και κοντά στο σημείο που ξυλοκοπήθηκε ο αστυνομικός της ΔΡΑΣΗ.

Αστυνομικός το συνέλεξε και το παρέδωσε στο ΑΤ της περιοχής με την εντολή όταν το ζητήσει κάποιος να κρατηθεί. Όπως και έγινε. Το πρωί της Τετάρτης 10/3 ο νεαρός πήγε στο τμήμα όπου και αναζήτησε το πορτοφόλι του.

Εκεί σύμφωνα με πληροφορίες ταυτοποιήθηκε για τη φερόμενη συμμετοχή του στα επεισόδια και συνελήφθη.