Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της αστυνομίας για την προσαγωγή του βασικού δράστη της επίθεσης στον αστυνομικό χθες το βράδυ στη Νέα Σμύρνη, του ατόμου δηλαδή που κάνει σπριντ 100 μέτρων και ρίχνει τον άνδρα της ομάδας Δράση από το μηχανάκι πριν πέσουν πάνω του δεκάδες άτομα και τον ξυλοκοπήσουν.

Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, που επικαλείται το ΑΜΠΕ, η σύλληψή του θεωρείται θέμα χρόνου, έχει γίνει ήδη η ταυτοποίησή του και αυτή την ώρα είναι σε πλήρη εξέλιξη οι αστυνομικές έρευνες.

Όπως ανέφερε το Mega, πρόκειται για ένα άτομο αρκετά νεαρής ηλικίας, με το ψευδώνυμο «Ινδιάνος», αλβανικής καταγωγής που μένει στα δυτικά προάστια. Οι αρχές έχουν φτάσει σε αυτόν μετά από ανάλυση τριών διαφορετικών βίντεο και από βίντεο των ίδιων των αστυνομικών, αλλά και από αναρτήσεις στα social media όπου ο ίδιος ευχαριστεί διάφορα άτομα που εκφράζονται με θαυμασμό για την πράξη του.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, αναμένεται να εξεταστεί DNA από το σημείο της επίθεσης αλλά και από το κράνος του αστυνομικού που τραυματίστηκε.

Από τον τρόπο που ο δράστης προσεγγίζει τον αστυνομικό, η ΕΛΑΣ εικάζει ότι μπορεί να συμμετέχει σε ομάδα χούλιγκαν, με δεδομένο ότι και ο ήδη συλληφθέντας 22χρονος που συμμετείχε στην επίθεση είναι καταγεγραμμένος οπαδός. Μάλιστα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του καναλιού υπάρχει και τρίτος ύποπτος οπαδός ομάδας.

Δείτε το βίντεο της επίθεσης:

Η ιατροδικαστική εξέταση θα δείξει αν ήταν απόπειρα ανθρωποκτονίας

Στο μεταξύ οι 16 συλληφθέντες από τα χθεσινά επεισόδια βρίσκονται στην ανακρίτρια για πάνω από δύο ώρες, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες του καναλιού, η εισαγγελία έχει ζητήσει επιπλέον στοιχεία, όπως την ιατροδικαστική έκθεση από την επίθεση στον αστυνομικό καθώς αυτή θα κρίνει αν ασκήθηκε απόπειρα ανθρωποκτονίας ή βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Κατά τη διάρκεια των χθεσινών επεισοδίων επίσης προσήχθησαν 11 άτομα, που αφέθηκαν ελεύθερα μετά την εξέταση τους.

Τραυματίστηκαν 10 αστυνομικοί, εκ των οποίων τρεις παραμένουν στο Νοσοκομείο για νοσηλεία. Πρόκειται για τον 27χρονο, που δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του και δύο ακόμα με κατάγματα στα δάχτυλα.

Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί φθορές σε 10 οχήματα.