Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Τρίτης (9/3) στο περιθώριο της πορείας στη Νέα Σμύρνη κατά της αστυνομικής βίας, όπου πήραν μέρος πάνω από 5.000 άτομα.

Ομάδα διαδηλωτών απομακρύνθηκε από την πορεία και εξαπέλυσε επίθεση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής με μολότοφ, πέτρες και καπνογόνα.

Η αστυνομία απάντησε με χημικά, κρότου λάμψης και χρήση αύρας προσπαθώντας να διαλύσει το πλήθος, όμως σύντομα τα επεισόδια πήραν μεγαλύτερες διαστάσεις.

Συνολικά 4 αστυνομικοί τραυματίστηκαν, ωστόσο ήταν σοκαριστικές οι εικόνες από την επίθεση και τον σοβαρό τραυματισμού ενός άνδρα της ομάδας «Δράση», ο οποίο ήταν αιμόφυρτος στην άσφαλτο.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ ο αστυνομικός τραυματίστηκε στο κεφάλι και στο πρόσωπο, με το ασθενοφόρο λόγω της κατάστασης στην περιοχή να αργεί να φτάσει και τους συναδέλφους του να του προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες.

Ο αστυνομικός δεν διατρέχει κίνδυνο, ενώ στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται βρέθηκαν ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου, και ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ, Μιχάλης Καραμαλάκης.

Η στιγμή της επίθεσης που προκάλεσε τον τραυματισμό του αστυνομικού

Ο αστυνομικός, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, περνούσε με τη μοτοσικλέτα του από παράδρομο της Λεωφόρου Συγγρού όπου δέχθηκε επίθεση από ομάδα κουκουλοφόρων.

Τα δύο ακόλουθα βίντεο δείχνουν τις στιγμές πριν και κατά τη διάρκεια των επεισοδίων που προκάλεσαν τον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού.

Βίντεο από drone με τις μολότοφ και το κυνηγητό

Εικόνες των επεισοδίων που ξέσπασαν το βράδυ της Τρίτης (9/3) στη Νέα Σμύρνη καταγράφονται από drone σε βίντεο που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Στο βίντεο διακρίνονται αστυνομικοί της ομάδας ΔΡΑΣΗ να κινούνται με τα μηχανάκια και σε άλλα σημεία φαίνονται διαδηλωτές να τρέχουν στα στενά.

Τα επεισόδια ξέσπασαν κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα της Νέας Σμύρνης όπου κατευθυνόταν η πορεία που πραγματοποιήθηκε με αφορμή τα περιστατικά βίας από αστυνομικούς την περασμένη Κυριακή στην πλατεία.

Καρέ – καρέ ο ξυλοδαρμός συλληφθέντα από αστυνομικούς – Επιτέθηκαν και σε δημοσιογράφους

Επίθεση σε δημοσιογράφους, φωτορεπόρτερ και εικονολήπτες από άνδρες της ομάδας Δράση, στη στιγμή της σύλληψης ενός διαδηλωτή, σημειώθηκε λίγο πριν τις 21:30 το βράδυ της Τρίτης στην Ελευθερίου Βενιζέλου στη Νέα Σμύρνη, μετά τα επεισόδια που ξέσπασαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικοί χτύπησαν εκπροσώπους των ΜΜΕ ενώ σημειώθηκε κυνηγητό στην Ελευθερίου Βενιζέλου.

Όλα ξεκίνησαν όταν η ομάδα Δράση και τα ΜΑΤ κυνήγησαν πολίτες που θεώρησαν ότι τους προκάλεσαν, παγιδεύοντας έναν από αυτούς. Αστυνομικοί από την ομάδα Δράση άρχισαν να τον χτυπούν, ενώ όταν πλησίασαν οι κάμερες για να καταγράψουν το περιστατικό, οι αστυνομικοί άρχισαν να επιτίθενται και στα τηλεοπτικά συνεργεία χτυπώντας τους δημοσιογράφους.

Μάλιστα σύμφωνα με αυτόπτη μάρτυρα, οι άνδρες της ομάδας Δράση χτύπησαν φωτορεπόρτερ με το μηχανάκι περνώντας πάνω από το πόδι της.

Δείτε καρέ καρέ τη σύλληψη του διαδηλωτή και την επίθεση στους δημοσιογράφους από το newsbeast.gr:

Μητσοτάκης: Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει

Σε τηλεοπτικό μήνυμα προχώρησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μετά τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Νέα Σμύρνη κατά το οποία τραυματίστηκε ένας αστυνομικός.

«Οι θλιβερές εικόνες βίας που είδαμε όλοι, απόψε, στην Αθήνα πρέπει να είναι οι τελευταίες. Και η ζωή ενός συμπολίτη μας, του νεαρού αστυνομικού που κινδύνευσε, να μας αφυπνίσει. Αυτές τις στιγμές πρέπει να επικρατήσει απ’ όλους αυτοσυγκράτηση και ψυχραιμία. Και απευθύνομαι ειδικά στους νέους μας, που είναι προορισμένοι να δημιουργούν. Όχι να καταστρέφουν. Η τυφλή οργή δεν οδηγεί πουθενά», ανέφερε αρχικά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην συνέχεια ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε: «Δυστυχώς, κάποιοι αγνόησαν τις προειδοποιήσεις μας. Και σε όσους επιχειρούν να σπείρουν το μίσος και το διχασμό στην κοινωνία για να καλύψουν το δικό τους αδιέξοδο, όπως έκαναν και στο παρελθόν, απαντώ το εξής: To βράδυ των εκλογών της 7ης Ιουλίου 2019 τόνισα ότι είμαι εδώ για να εγγυηθώ την ενότητα, την ασφάλεια και την ευημερία όλων των Ελλήνων. Αυτό επαναλαμβάνω και τώρα. Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να μας διχάσει. Δεν θα αφήσουμε κανέναν να μας γυρίσει πίσω».