Η επιλογή της υπεράσπισης του Δημήτρη Λιγνάδη να περάσει στην αντεπίθεση επιχειρώντας να αποδομήσει τις καταγγελίες για βιασμό σε βάρος του αλλά και να δώσει τη διάσταση ότι πίσω από αυτές υποκρύπτονται πολιτικές σκοπιμότητες προκάλεσε την αντίδραση των καταγγελλόντων.

Είναι ενδεικτικό ότι ο Νίκος Σ. , που με τη συνέντευξη του άνοιξε τον ασκό του Αιόλου για τον Δημήτρη Λιγνάδη, αποφάσισε να εισφέρει την μαρτυρία του στην δικαιοσύνη αν και το αδίκημα του βιασμού που καταγγέλλει έχει ήδη παραγραφεί.

Σε πρώτη φάση κατέθεσε την καταγγελία του στο Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών ενώ, μέσω των δικηγόρων του, ενημερώνει σήμερα τον αρμόδιο εισαγγελέα ότι είναι στην διάθεση της δικαιοσύνης καθώς εκτιμάται ότι μιλώντας για την σεξουαλική κακοποίηση που, όπως λέει, υπέστη σε ηλικία 19 ετών, επιθυμεί να ενισχύσει την δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος του Δημήτρη Λιγνάδη.

Δίνει έγγραφες εξηγήσεις ο δεύτερος ηθοποιός που ερευνάται

Νομικοί κύκλοι, μάλιστα, δεν αποκλείουν ότι η επίμαχη μαρτυρία ενδεχομένως αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο με την δεύτερη υπόθεση γνωστού ηθοποιού που βρίσκεται στο «μικροσκόπιο» του εισαγγελέα καθώς η καταγγελία του φέρεται να πυροδότησε την μήνυση για βιασμό που κατατέθηκε σε βάρος του.

Ο συγκεκριμένος πρωταγωνιστής τις επόμενες ώρες δίνει έγγραφες εξηγήσεις στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργείται σε βάρος του με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι αρνείται πως βίασε τον μηνυτή κάνοντας λόγο για «ερωτική επαφή μεταξύ ενηλίκων με απόλυτη συναίνεση».

Σε κάθε περίπτωση, θεωρείται θέμα χρόνου η ολοκλήρωση της έρευνας και η ποινική αξιολόγηση της δικογραφίας από την Εισαγγελία αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, τα αδικήματα που καταγγέλλονται βρίσκονται στο όριο της παραγραφής.

Έντονη ήταν η αντίδραση στις αιτιάσεις της πλευράς του Δημήτρη Λιγνάδη και του Αιγύπτιου που ζει μόνιμα στη Σουηδία και έχει μηνύσει τον κατηγορούμενο σκηνοθέτη για βιασμό όταν ήταν στην τρυφερή ηλικία των 14 ετών. Μέσω του συνηγόρου του απάντησε πως ο ισχυρισμός περί πολιτικών κινήτρων «προσβάλλει την νοημοσύνη και την δικαιοσύνη» ενώ «επιχειρεί να τρομοκρατήσει και να αποθαρρύνει θύματα και μάρτυρες».

Στον εισαγγελέα ο Πασχάλης Τσαρούχας με νέα στοιχεία

Η βεντάλια της έρευνας, πάντως, ενδέχεται να ανοίξει μετά τις καταγγελίες που καταθέτει σήμερα στον αρμόδιο εισαγγελέα ο πρόεδρος του Πειθαρχικού του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλης Τσαρούχας.

Ο γνωστός ηθοποιός περνά το κατώφλι της Εισαγγελίας στο πλαίσιο της έρευνας που είναι σε εξέλιξη για τα τεκταινόμενα στον καλλιτεχνικό χώρο προκειμένου να καταθέσει το σύνολο των καταγγελιών, που έχει στη διάθεση του δίχως, ωστόσο, ο ίδιος να σταχειολογήσει αν είναι ποινικά αξιοποιήσιμες ή όχι. Αρμόδιες πηγές δεν αποκλείουν την πιθανότητα να διευρυνθεί ο κύκλος των προσώπων που θα ελεγχθούν από τη δικαιοσύνη.
Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι μεταξύ των καταγγελιών είναι και μια, γυναίκας ηθοποιού η οποία κατηγορεί για βιασμό γνωστό πρωταγωνιστή , το όνομα του οποίου έχει βρεθεί στο επίκεντρο της υπόθεσης.

Πάντως, οι ηθοποιοί στα επίμαχα υπομνήματά- καταγγελίες φέρονται να αναφέρονται σε σεξουαλικά αδικήματα που ξεκινούν από προσβολή, σεξουαλική παρενόχληση μέχρι και βιασμό.