Ανοίγει η βεντάλια της έρευνας για τις σοκαριστικές καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου καθώς μετά τον Δημήτρη Λιγνάδη στο επίκεντρο της υπόθεσης μπαίνει ένας ακόμη γνωστός πρωταγωνιστής που φέρεται να σχετίζεται με τον κατηγορούμενο σκηνοθέτη.

Η προκαταρκτική εξέταση που διενεργείται με αφορμή μήνυση που κατατέθηκε σε βάρος του συγκεκριμένου ηθοποιού, γνωστού από σήριαλ στην τηλεόραση, φέρεται να βρίσκεται στην τελική της ευθεία την ώρα που πληροφορίες για νέες αποκαλυπτικές μαρτυρίες, με πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Λιγνάδη, έρχονται στο φως.

Αυτή τη φορά, το ενδιαφέρον εστιάζεται στην κατάθεση ενός τραγουδιστή – ηθοποιού που προσήλθε στον εισαγγελέα, δηλώνοντας ότι επιθυμεί να καταθέσει. Αν και ο τραγουδιστής – ηθοποιός δεν υπήρξε θύμα με την μαρτυρία του, για περιστατικά που συνδέονται με τον πρώτο μηνυτή, φέρεται να εισέφερε στην έρευνα πληροφορίες για το προφίλ και τη γενικότερη συμπεριφορά του σκηνοθέτη που κατηγορείται για το κακούργημα του βιασμού κατά συρροή.

Το στοίχημα για τους εισαγγελείς είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, να ερευνήσουν όλες τις καταγγελίες που φτάνουν στα χέρια τους κάνοντας αγώνα δρόμου για να προλάβουν ενδεχόμενο παραγραφής. Μια από αυτές τις περιπτώσεις είναι και η μήνυση σε βάρος του γνωστού πρωταγωνιστή για βιασμό η οποία φέρεται να βρίσκεται στο όριο της παραγραφής καθώς το αδίκημα καταγγέλλεται ότι τελέστηκε το 2006.

Οι αρμόδιοι εισαγγελείς θα αξιολογήσουν όλα τα στοιχεία
που θα φτάσουν στα χέρια τους ακόμη και στην περίπτωση που υπάρξουν μηνύσεις νέων θυμάτων για τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη, αν και η υπόθεση βρίσκεται στην ανάκριση.

Πρόθεση της εισαγγελικής αρχής είναι στην περίπτωση που έχει επαρκή στοιχεία να προχωρά στην άσκηση συμπληρωματικών ποινικών διώξεων και στη συνέχεια να διαβιβάζει την δικογραφία στην ανακρίτρια που χειρίζεται την υπόθεση. Παράλληλα, η ανακρίτρια θα εξετάζει μάρτυρες οι οποίοι ενδεχομένως θελήσουν να συμπληρώσουν το πάζλ της υπόθεσης Λιγνάδη.

Η έρευνα της δικαιοσύνης, πάντως, θα συνεχιστεί με ταχύτατους ρυθμούς ενώ αρμόδιες πηγές δεν αποκλείουν την πιθανότητα να βρεθούν και νέα πρόσωπα στο επίκεντρο μετά την κατάθεση του πρόεδρου του Πειθαρχικού του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, Πασχάλη Τσαρούχα. Την ερχόμενη Τετάρτη αναμένεται να περάσει το κατώφλι της Εισαγγελίας ο Πασχάλης Τσαρούχας προκειμένου να καταθέσει τους φακέλους με καταγγελίες που έχουν φτάσει στο Σωματείο.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του Πειθαρχικού θα προσκομίσει το σύνολο των καταγγελιών, που φέρονται να είναι πολύ λιγότερες από 1.000, που αρχικά είχε αναφερθεί, δίχως ωστόσο ο ίδιος να σταχειολογήσει αν είναι ποινικά αξιοποιήσιμες ή όχι. Οι ηθοποιοί στα επίμαχα υπομνήματά- καταγγελίες φέρονται να αναφέρονται σε σεξουαλικά αδικήματα που ξεκινούν από προσβολή, σεξουαλική παρενόχληση μέχρι και απόπειρα βιασμού.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast.gr. Ακολουθήστε το Newsbeast.gr σε Instagram, Facebook και Twitter.