Σε συλλήψεις 31 μετατράπηκαν οι προσαγωγές των ατόμων κατά την αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στο ΑΠΘ, έπειτα από την κατάληψη της Πρυτανείας από τους φοιτητικούς συλλόγους Ηλεκτρολόγων – Μηχανολόγων και Πολιτικών Επιστημών που ξεκίνησε από νωρίς το πρωί.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, τις οποίες επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, στο πλαίσιο της προανάκρισης, σχηματίστηκε δικογραφία για συνολικά 31 άτομα, ενώ -κατά τις ίδιες πηγές- ανάμεσά τους είναι φοιτητές, αλλά και εξωπανεπιστημιακοί.

Οι συλληφθέντες παραμένουν μέχρι αυτή την ώρα στο αστυνομικό μέγαρο Θεσσαλονίκης. Επίσης, από την ΕΛ.ΑΣ. βεβαιώθηκαν συνολικά 32 πρόστιμα για παραβάσεις των μέτρων κατά της διασποράς του κορονοϊού.

Παράλληλα, πριν από λίγη ώρα, ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρια φοιτητών και εργαζομένων έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, για την παρέμβαση των Αρχών στο Αριστοτέλειο.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μετά τις 16:30, σε μικρή απόσταση απο το αστυνομικό μέγαρο, στην οδό Μοναστηρίου και σταμάτησαν μπροστά στις κλούβες της Αστυνομίας, που είχε κλείσει τον δρόμο, ζητώντας την απελευθέρωση των προσαχθεντων, ενώ παρέμειναν εκεί, φωνάζοντας συνθήματα για την παιδεία και ενάντια στο νέο νόμο για τις ανώτατες σχολές.

Αφού ολοκλήρωσαν τη διαμαρτυρία τους στράφηκαν και κινήθηκαν συντεταγμένα, σε πορεία, με κατεύθυνση προς το κέντρο της πόλης, μέχρι το πρώτο μπλόκο, μετά από το οποίο δεν είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων και στη συνέχεια αποχώρησαν.

TAGS