Στα χέρια των Αρχών βρίσκεται ένας άνδρας 40 ετών ο οποίος κατά μέσο όρο έκανε μία ληστεία κάθε δεύτερη ημέρα, καταγράφοντας στο «ενεργητικό» του συνολικά δέκα, εκ των οποίων οι δύο σε απόπειρα, μέσα σε είκοσι ημέρες.

Οι αστυνομικές αρχές τον ταυτοποίησαν και τον συνέβαλαν ύστερα από επιχείρηση στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, παρά τη σθεναρή αντίσταση που προέβαλε.

Η φερόμενη δράση του ξεκίνησε, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ανήμερα των Χριστουγέννων και μέχρι την περασμένη Τετάρτη (13/1) έκανε τη μία ληστεία μετά την άλλη, «χτυπώντας», σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., καταστήματα ψιλικών, σούπερ μάρκετ και καφέ στην Καλαμαριά, αλλά κι ένα βενζινάδικο στην Πυλαία.

Υπό την απειλή αιχμηρού αντικείμενου κατηγορείται ότι απέσπασε σε οκτώ περιπτώσεις χρηματικά ποσά, ενώ σε δύο περιπτώσεις έφυγε άπραγος. Ως μέσο διαφυγής χρησιμοποιούσε μοτοποδήλατο, το οποίο εντοπίστηκε και κατασχέθηκε. Από το σπίτι του κατασχέθηκαν, επίσης, ένα πτυσσόμενο μαχαίρι και ρούχα που φέρεται να φορούσε κατά την τέλεση των πράξεών του.