Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας καλείται να κρίνει, στις 5 Φεβρουαρίου 2021, την συνταγματικότητα και την νομιμότητα της κοινής υπουργικής απόφασης με την οποία παρατείνονται τα περιοριστικά μέτρα κυκλοφορίας, λόγω του κορονοιού και ρυθμίζονται θέματα εισόδου στη χώρα μας από το εξωτερικό.

Στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο προσέφυγε δικηγόρος της Θεσσαλονίκης ο οποίος ζητεί να «παγώσει», να ανασταλεί και να ακυρωθεί, ως αντισυνταγματική και μη νόμιμη, η επίμαχη απόφαση (από 07/01/2021) που παρατείνει και επαυξάνει τα περιοριστικά μέτρα και ειδικά για όσους εισέρχονται στην Ελλάδα.

Ο δικηγόρος, στην προσφυγή του, διαπιστώνει νομοθετικό κενό καθώς όπως υποστηρίζει η υπουργική απόφαση είναι ανυπόστατη για 13 ώρες, οι οποίες μεσολάβησαν από την έκδοσής της έως την εφαρμογή της. Ο δικηγόρος αναφέρει ότι ταξίδεψε για επαγγελματικούς λόγους από την Αθήνα στο Παρίσι και επέστρεψε και πάλι στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, δυο εικοσιτετράωρα αργότερα, την 8η Ιανουαρίου 2021 όπου, όπως υποστηρίζει, δεν ενημερώθηκε ότι έπρεπε να παραμείνει σε κατ οίκον περιορισμό για 7 ημέρες κινδυνεύοντας να του επιβληθεί διοικητικό πρόστιμο 5.000 ευρώ.

Μάλιστα, επισημαίνει ότι λόγω των περιοριστικών μέτρων, μετά την επιστροφή του από το Παρίσι, υποχρεώθηκε να μισθώσει ιδιωτικό ελικόπτερο προκειμένου να πάει στην Σύρο για να δικάσει.