Εξηγήσεις ενώπιον του 31ου ανακριτή δίνουν σήμερα οι οκτώ κατηγορούμενοι οι οποίοι φέρονται να συμμετείχαν στην επίθεση σε βάρος του Πρύτανη του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Δημήτρη Μπουραντώνη στις 29 Οκτωβρίου 2020.

Οι κατηγορούμενοι, επτά άνδρες και μία γυναίκα οι έξι εξ αυτών φοιτητές, είναι αντιμέτωποι, κατά περίπτωση, με τα αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, αρπαγής από κοινού με βία και απειλή βίας, δια παρανόμου κατακρατήσεως με σκοπό ανοχής πράξης, για την οποία ο παθών δεν έχει υποχρέωση, της παράνομης κατακράτησης και παράνομης βίας από κοινού, διατάραξης λειτουργίας δημόσιας Υπηρεσίας από κοινού αλλά και της φθοράς ξένης ιδιοκτησίας πραγμάτων, χρησιμευόντων στο κοινό όφελος από κοινού.

Οι εικόνες διαπόμπευσης του Πρύτανη, που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τους δράστες της επίθεσης, είχαν προκαλέσει σοκ και αντιδράσεις, με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να προχωρά ακόμη και στην επικήρυξη των δραστών.

Η Αστυνομία φέρεται να οδηγήθηκε στην ταυτοποίηση των κατηγορουμένων ακολουθώντας τα «στίγματα» των κινητών τους τηλεφώνων, τις κάμερες ασφαλείας που είχαν καταγράψει την προσέγγιση και τη διαφυγή κάποιων εξ αυτών καθώς και τις μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων.