Πολυτεχνείο: Έξι συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη για τα επεισόδια στο κέντρο της πόλης

Έγιναν επίσης 28 προσαγωγές και επιβλήθηκαν 94 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ


ΚΟΙΝΩΝΙΑ
21:19
17/11/2020
Πολυτεχνείο: Έξι συλλήψεις στη Θεσσαλονίκη για τα επεισόδια στο κέντρο της πόλης
loading

Τον απολογισμό των επεισοδίων που σημειώθηκαν το απόγευμα της Τρίτης (17/11) στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έκανε η Ελληνική Αστυνομία. Όπως έγινε γνωστό, πραγματοποιήθηκαν 6 συλλήψεις και 28 προσαγωγές, ενώ επιβλήθηκαν και 94 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι, ένταση προκλήθηκε στο κέντρο της πόλης, στη διάρκεια κινητοποίησης που πραγματοποίησαν φοιτητές, εργαζόμενοι, μέλη συλλογικοτήτων και κινήσεων της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς για την εξέγερση του Πολυτεχνείου, παρά την φετινή απαγόρευση λόγω της πανδημίας.

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για 120 άτομα, τα οποία «συγκεντρώθηκαν ξαφνικά από διάφορα σημεία, στον οδικό κόμβο Αγίας Σοφίας - Τσιμισκή - Καρόλου Ντηλ», όπου «εγκλωβίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις, με αποτέλεσμα να αποτραπεί η πορεία προς το Προξενείο των ΗΠΑ».

Κατά την ίδια ανακοίνωση, πραγματοποιήθηκαν έξι συλλήψεις και επιπλέον 28 προσαγωγές από το σημείο και την ευρύτερη περιοχή, ενώ συνολικά επιβλήθηκαν 94 διοικητικά πρόστιμα των 300 ευρώ για άσκοπες μετακινήσεις στο πλαίσιο των μέτρων αποφυγής διασποράς του κορονοϊού.

Όπως επισημαίνεται, δεν έγινε χρήση δακρυγόνων και μετά την επιβολή προστίμων (οι διαδηλωτές) αποχώρησαν ειρηνικά.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει