Η ώρα των Ελβετών εισαγγελέων έφτασε. Τα ραντεβού τους με τον Άκη Τσοχατζόπουλο και τον εξάδελφο του Νίκο Ζήγρα, ευελπιστούν ότι θα ανοίξουν νέους δρόμους στην αυτοτελή δικαστική έρευνα που διενεργούν για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, μέσω Ελβετικών τραπεζών.

Οι Ελβετοί εισαγγελείς έφτασαν, χθες, στη χώρα μας και σήμερα συναντούν τον Νίκο Ζήγρα, πρόσωπο κλειδί στην υπόθεση των εξοπλιστικών, ο οποίος έχει καταδικαστεί σε ποινή 6 ετών με αναστολή και είναι ελεύθερος.

Η συνάντηση γίνεται, στην Ευελπίδων και παρόντες στη διαδικασία θα είναι οι ανακριτές κατά της Διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλής και Γιάννης Σταυρόπουλος οι οποίοι συνεχίζουν τις έρευνες τους για τα γερμανικά υποβρύχια, τα TOR M -1 και τα ASRAD.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Νίκος Ζήγρας έχει, ήδη, στα χέρια του εκτενές ερωτηματολόγιο για το οποίοι οι Ελβετοί επιθυμούν να λάβουν απαντήσεις που θα φωτίσουν πτυχές της ελβετικής δικογραφίας.

Όπως έλεγε αρμόδια πηγή, οι Ελβετοί εισαγγελείς έχουν επενδύσει στη συνεργασία του Νίκου Ζήγρα με δεδομένη τη στάση που κράτησε και ενώπιον της Ελληνικής δικαιοσύνης. Δεν μπορούν, όμως, να πουν το ίδιο και για τον καταδικασμένο πρώην υπουργό Άκη Τσοχατζόπουλο.

Η συνάντηση μαζί του θα γίνει αύριο το πρωί, στην Ευελπίδων, και οι Ελβετοί ακολουθώντας την ίδια τακτική του έχουν αποστείλει ερωτηματολόγιο ενημερώνοντας τον για τα θέματα τα οποία θα κυριαρχήσουν στο πλαίσιο της ανάκρισης.

Ωστόσο, δεν περιμένουν πολλά και αυτό γιατί ο Άκης Τσοχατζόπουλος, παρά την καταδίκη του, ουδέποτε ομολόγησε εμπλοκή σε αξιόποινη πράξη.

Πάντως, όπως έλεγε με νόημα άνθρωπος που είναι σε θέση να γνωρίζει τη δικογραφία, έχει ενδιαφέρον η στάση που θα τηρήσει ο πρώην υπουργός αφού είναι η πρώτη φορά που θα βρεθεί σε ανακριτικό γραφείο μετά την απολογία – φωτιά του Αντώνη Κάντα, η οποία έδωσε νέα ώθηση στην έρευνα για τα εξοπλιστικά.