Ποσό 13,7 εκατ. δολαρίων που φαίνεται να σχετίζεται με εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου Άμυνας εντοπίστηκε σε λογαριασμό τράπεζας στη Σιγκαπούρη, σύμφωνα με έγγραφο της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα που έφθασε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρήματα αυτά εισήλθαν στο συγκεκριμένο λογαριασμό μέσω εξωχώριων εταιρειών με εμφανιζόμενο ιδιοκτήτη τον Αντώνη Καντά που διατέλεσε αναπληρωτής γενικός διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας την περίοδο 1996-2002.

Το νέο στοιχείο από την έρευνα της Αρχής κρίνεται εξαιρετικής σημασίας για την πορεία τα έρευνας του ανακριτή Διαφθοράς Σπ. Γεωργουλέα σχετικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα του ΥΠΕΘΑ. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, τα χρήματα που εντοπίστηκαν στη Σιγκαπούρη, φαίνεται να εμβάστηκαν στον επίμαχο λογαριασμό μέσω δυο off shore εταιρειών στις οποίες ως «Μπενεφίσιαλ Όουνερ» αναφέρεται ο Αντώνης Καντάς.

Ο Αντώνης Καντάς συνελήφθη πριν από λίγο καιρό με ένταλμα του κ. Γεωργουλέα για δωροδοκία, νομιμοποίηση παράνομων εσόδων και άμεση συνέργια σε απιστία του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου που αφορούν ποσό 500.000 ευρώ το οποίο βρέθηκε σε λογαριασμό του, σχετιζόμενο –σύμφωνα με τη δικογραφία– με την υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος «Ερμής 2» για επέκταση τηλεπικοινωνιακού προγράμματος του στρατού που είχε ανατεθεί στη Siemens. Μετά την απολογία του ο κατηγορούμενος είχε αφεθεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 500.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους.

Μετά την νέα εξέλιξη θεωρείται βέβαιο ότι ο κ. Καντάς θα κληθεί εκ νέου από τον ανακριτή της υπόθεσης προκειμένου να λογοδοτήσει για την εμπλοκή του στην υπόθεση του «λογαριασμού της Σιγκαπούρης».