Προθεσμία για την απολογία του ζήτησε και έλαβε από τον ανακριτή Δημήτρη Φούκα, ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Καρχιμάκης που κατηγορείται για ηθική αυτουργία σε παραβίαση απορρήτου μυστικών της Πολιτείας.

Η κατηγορία σε βάρος του πρώην βουλευτή απαγγέλθηκε με αφορμή αναφορά που είχε υποβληθεί στην ΕΥΠ τον περασμένο Απρίλιο -έγγραφο που περιέχεται στην δικογραφία για τις υποκλοπές- από την οποία φαίνεται να προκύπτει ότι η γυναίκα υπάλληλος της ΕΥΠ τροφοδοτούσε με απόρρητα έγγραφα τον κ. Καρχιμάκη.

Για την υπόθεση αυτή έχει ήδη απολογηθεί ως φυσικός αυτουργός της πράξης, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η εν λόγω υπάλληλος της ΕΥΠ η οποία φέρεται να αρνείται την κατηγορία και με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα έχει αφεθεί ελεύθερη με την επιβολή περιοριστικών όρων.

Το νέο «ραντεβού» του πολιτικού με τον ανακριτή πρόκειται να καθοριστεί τις επόμενες ημέρες (ωστόσο πρέπει να σημειωθεί ότι η υπόθεση του κ. Καρχιμάκη δεν αφορά τη βασική δικογραφία που χειρίζεται ο ανακριτής).

Η κύρια έρευνα που διενεργεί 3ος τακτικός ανακριτής Δ. Φούκας, αφορά την υπόθεση των τηλεφωνικών υποκλοπών σε βάρος πολιτικών -μεταξύ των οποίων και ο πρώην πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής- και επιχειρηματιών το 2005, η οποία έγινε γνωστή το 2006. Η δικογραφία πλέον έχει συνενωθεί με αυτήν που αφορά καταγγελίες για σχέδιο δολοφονίας του κ. Καραμανλή.

Υπενθυμίζεται ότι για το θέμα των υποκλοπών, η δίωξη που έχει ασκηθεί αφορά το αδίκημα της απόπειρας διακεκριμένης κατασκοπείας, ενώ οι κατηγορίες της δικογραφίας που αφορά τον πρώην πρωθυπουργό αφορούν τα αδικήματα των «προπαρασκευαστικών πράξεων εσχάτης προδοσίας», της «διατάραξης ομαλής λειτουργίας του πολιτεύματος» και της «αποστέρησης του πρωθυπουργού από την ενάσκηση της εξουσίας που του παρέχει το Σύνταγμα».