«Σε ένα προάστιο έξω από το Κιλκίς πήγα… Είκοσι λεπτά από την Θεσσαλονίκη… για να ξανάρθω», είπε ο Μάκης Ψωμιάδης σχετικά με τη φυγή του στα Σκόπια, κατά την απολογία του ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για σκέλος της υπόθεσης των αποκαλούμενων «στημένων αγώνων του ποδοσφαίρου».

Ο μέχρι πρότινος «παράγοντας του ποδοσφαίρου», που κατηγορείται, μεταξύ άλλων για εκβίαση, εγκληματική οργάνωση, νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα και παράνομο στοιχηματισμό, αρνήθηκε τις πράξεις που του αποδίδονται και υποστήριξε ότι η φυγοδικία του στα Σκόπια, την περίοδο που διενεργούνταν η ανάκριση για την υπόθεση, ήταν λάθος του.

Όπως είπε, «ένιωσα την ανθρωποφαγία και δέχθηκα τις συμβουλές λάθος ατόμου». Πλην, όμως, όπως συμπλήρωσε «πήγα 20 λεπτά μακριά από την Θεσσαλονίκη για να ξαναέρθω.. Σε ένα προάστιο έξω από το Κιλκίς πήγα… Δεν πήγα να κρυφτώ. Ποτέ δεν κρύφτηκα από την Δικαιοσύνη».

Ο κατηγορούμενος χαρακτήρισε τον εαυτό του ως «έμπειρο και καθαρό παράγοντα» που τον σέβονταν όλοι και, όπως είπε, εξαιτίας αυτών έκανε απλώς τον «άτυπο σύμβουλο του γιου μου Σταύρου για την ΠΑΕ Καβάλας» και σκόπιμα άφηνε να θεωρούν ότι έχει σχέση με την ΠΑΕ, «για να μην κάνουν κακό στον Σταύρο».

Ο Μάκης Ψωμιάδης, που απολογήθηκε επί δύο ώρες, υποστήριξε ότι η εμπλοκή του στην υπόθεση «ήρθε από κάποιους που θέλουν να μου κάνουν κακό», αναφερόμενος δε σε παιχνίδια συμφέροντος που παίζονται γύρω από το ποδόσφαιρο έκανε λόγο για «μεγάλα σαλόνια που άρχισαν τα μαχαιρώματα» .

Η διαδικασία συνεχίστηκε με την απολογία του Σταύρου Ψωμιάδη που αρνήθηκε τις σε βάρος του κατηγορίες, λέγοντας επίσης ότι ο ίδιος ήταν ο μέτοχος της ΠΑΕ Καβάλας και ότι πατέρας του ήταν απλός φίλαθλος της ομάδας.

«Δεν έχω μάθει να κάνω δουλειές εκβιάζοντας», είπε ο 29χρονος κατηγορούμενος και χαρακτήρισε «αστείο» την κατηγορία για εγκληματική οργάνωση.

Ο Σταύρος Ψωμιάδης υποστήριξε ότι επένδυσε στην ομάδα δικά του χρήματα, λέγοντας ότι από τα 18 του ασχολήθηκε με τον ιππόδρομο και στη συνέχεια με το real estate . Ο κατηγορούμενος είπε επίσης ότι την τελευταία δεκαετία, δήλωσε στην εφορία έσοδα που συνολικά ξεπερνούν τα 2,5 εκατ. ευρώ.

Υπενθυμίζεται ότι η δίκη αφορά σκέλος της μεγάλης δικογραφίας των λεγόμενων «στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων» που φέρονται να έγιναν την περίοδο 2008- 2011.

Στην υπόθεση πλην του θεωρούμενου ως βασικού κατηγορούμενου Μάκη Ψωμιάδη και του γιου του Σταύρου, είναι
υπόλογοι άλλοι εννέα κατηγορούμενοι .

Τα αδικήματα που αντιμετωπίζουν κατά περίσταση οι κατηγορούμενοι είναι συγκρότηση από κοινού, ένταξη και διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση με απειλή βλάβης, απάτη κατ’ επάγγελμα και συνήθεια, ηθική αυτουργία σε απάτη, δωροδοκία και δωροληψία για αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, παράνομο στοίχημα και ηθική αυτουργία σε αυτό, καθώς και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Η δίκη συνεχίζεται αύριο με τις απολογίες των υπολοίπων κατηγορουμένων