Στα χέρια της Αστυνομίας έπεσε ένας 66χρονος που διακινούσε τριάντα λαθρομετανάστες στην Ελλάδα.

Οι αστυνομικοί που τον εντόπισαν να κινείται επί της εθνικής οδού Αθηνών-Λαμίας κατέσχεσαν τη μπετονιέρα του στην οποία μετέφερε κρυμμένους τους παράνομους μετανάστες.

Ο 66χρονος είχε παραλάβει τους μη νόμιμους μετανάστες από το Σουφλί Έβρου, με σκοπό να τους μεταφέρει σε περιοχή της Αθήνας, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Από τους τριάντα λαθρομετανάστες, οι 21 είναι Σύροι και οι εννέα Σομαλοί. Από αυτούς οι 18 είναι άνδρες, οι επτά γυναίκες και μαζί τους ήταν και πέντε ανήλικοι (τρία αγόρια και δύο κορίτσια), ηλικίας από 4 έως και 15 ετών.

Πιο συγκεκριμένα χθες περίπου στις 15:30, οι αστυνομικοί εντόπισαν στην εθνική οδό τη μπετονιέρα, μέσα στην οποία βρισκόταν ο 66χρονος ιδιοκτήτης του, ενώ οι τριάντα μη νόμιμοι μετανάστες εντοπίστηκαν σε υπαίθριο χώρο στην 214η χ/θ της Εθνικής Οδού Αθηνών– Λαμίας (ρεύμα προς Αθήνα).

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας, προέκυψε ότι ο 66χρονος είχε παραλάβει, νωρίς χθες το πρωί, τους μη νόμιμους μετανάστες από το Σουφλί Έβρου, με σκοπό να τους μεταφέρει, κρυμμένους στο εσωτερικό της μπετονιέρας, σε περιοχή της Αθήνας, έναντι του χρηματικού ποσού των 4.000 ευρώ που θα λάμβανε από Σύρο, τα στοιχεία του οποίου διερευνώνται, μετά από την άφιξη στον προορισμό τους.

Για την υπόθεση ενεργείται προανάκριση από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, ενώ ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Λαμίας.