Και άλλα παιδιά εκτός από την 4χρονη Μαρία αναζητά η αστυνομία στην περιοχή των Φαρσάλων. Όπως αναφέρει στην πρωινή εκπομπή του MEGA, ο αστυνομικός διευθυντής Θεσσαλίας το μεσημέρι θα απολογηθεί το ζευγάρι των Ρομά στον ανακριτή.

Σε ερώτηση που έγινε στον κ. Χαλάτση για το πώς οι αστυνομικοί έφθασαν στον εντοπισμό του ζευγαριού, ο αστυνομικός διευθυντής ανέφερε ότι στα πλαίσια του Αρχηγείου για την πρόληψη της εγκληματικότητας περιλαμβάνονται σχέδια για οργανωμένες επιχειρήσεις. Και πρόσθεσε ότι έχουν γίνει ανάλογες επιχειρήσεις στον Τύρναβο, στην Καρδίτσα, στο Βόλο με αποτέλεσμα πολύ σημαντικά ευρήματα για ναρκωτικά και όπλα.

«Πριν από είκοσι μέρες είχαν γίνει και άλλες εξορμήσεις. Έγιναν στοχευμένοι έλεγχοι. Η Αστυνομία δρα στοχευμένα. Μέσα από τα πλαίσια αυτά επιλέχθηκε και το συγκεκριμένο σπίτι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χαλάτσης.

«Πήγαμε στο σπίτι για όπλα, για ναρκωτικά, για κλοπιμαία. Βρήκαμε πιστόλι, σφαίρες, κουκούλα. Ο συλληφθείς έχει καταδικαστεί κατά το παρελθόν για άλλες περιπτώσεις» σημείωσε.

Ο αστυνομικός διευθυντής πάντως ανέφερε ότι είναι εύκολο από τα εξωτερικά χαρακτηριστικά του παιδιού να οδηγηθείς στο συμπέρασμα ότι κάτι δεν πάει καλά. «Τα εξωτερικά χαρακτηριστικά δεν μπορούν να περάσουν απαρατήρητα», είπε χαρακτηριστικά.