Εξακολουθεί να είναι έντονο το ενδιαφέρον της Βρετανικής κοινής γνώμης για την μικρή Μαρία, το 4χρόνο ξανθό κορίτσι που βρέθηκε σε καταυλισμό Ρομά στα Φάρσαλα. Πολλοί βρετανοί γονείς που έχουν χάσει το παιδί τους τηλεφωνούν ακόμη και στην Βρετανική αστυνομία για να μάθουν όσο το δυνατόν περισσότερα. Αυτό που κυρίως τους απασχολεί είναι αν οι δύο συλληφθέντες είναι μέλη διεθνούς κυκλώματος. Πολλοί ελπίζουν να «είναι η αρχή ενός κουβαριού που όταν ξετυλιχθεί να οδηγήσει τις αρχές στην εξιχνίαση διεθνούς σπείρας που εμπορεύεται παιδιά και έτσι να βρουν και το δικό τους».

Πλέον δεν υπάρχει κανένα βρετανικό κανάλι που να μην έχει ρεπορτάζ για το θέμα. Το BBC επισημαίνει ότι «η ανακάλυψη του κοριτσιού που βρέθηκε να ζει σε έναν καταυλισμό τσιγγάνων δίνει ελπίδες και σε άλλες οικογένειες που έχουν χάσει τα παιδιά τους». Το Sky News εστιάζει το ρεπορτάζ του στα «εκατοντάδες τηλεφωνήματα και ηλεκτρονικά μηνύματα για την Μαρία». Είναι χαρακτηριστικό πως η κορυφαία βρετανική εφημερίδα Sunday Times κάνει το θέμα πρωτοσέλιδο με μια τεράστια φωτογραφία της μικρής 4χρόνης. Επιπλέον, η Telegraph υπογραμμίζει την βοήθεια που έχει ζητήσει η ελληνική αστυνομία από την Ιντερπόλ για να βρεθούν οι γονείς της μικρής Μαρίας.

Τα ρεπορτάζ φιλοξενούν και τις απόψεις ειδικών οι οποίοι προσεγγίζουν με τον δικός τους επιστημονικό τρόπο το τεράστιο πρόβλημα της εξαφάνισης παιδιών. Είναι χαρακτηριστικό όπως τονίζουν ότι «μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο κάθε τρία λεπτά εξαφανίζεται και ένα παιδί». Αν και τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται, παρά όλα αυτά «πολλά εξακολουθούν να αγνοούνται», όπως υπογραμμίζουν.

Επισημαίνουν επίσης ότι τα κέρδη των εγκληματιών είναι τεράστια καθώς τα παιδιά είναι εξαιρετικά ευάλωτα. Έτσι είναι πολύ εύκολο για κάποιον να τα εκμεταλλευτεί. Συνήθως τα χρησιμοποιούν για να δουλεύουν με πολύ μικρές αμοιβές, είτε σε εργοστάσια είτε σε σπίτια. Άλλοτε πάλι τα βάζουν να ζητιανεύουν στους δρόμους, ή ακόμη χειρότερα τα εξωθούν στην πορνεία, επισημαίνουν οι ειδικοί.

Από την μεριά τους οι φιλανθρωπικές οργανώνεις τονίζουν σε κάθε ευκαιρία πως «είναι και μια καλή ευκαιρία να χτυπηθεί το οργανωμένο έγκλημα διακίνησης παιδιών καθώς πρόκειται για ένα πρόβλημα που δεν αφορά μόνο μια χώρα αλλά όλο τον κόσμο».