Η ΕΛΑΣ δημιούργησε ειδική υπηρεσία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας

«Δίνουμε φωνή στα θύματα και σπάμε τον κύκλο της σιωπής»


ΚΟΙΝΩΝΙΑΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ
19:33
04/11/2019
Η ΕΛΑΣ δημιούργησε ειδική υπηρεσία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας
5
loading

Η αντιμετώπιση των ζητημάτων ενδοοικογενειακής βίας, που είναι σε άμεση σχέση με την καθημερινότητα των πολιτών αλλά και τη λειτουργία μιας σύγχρονης και πολιτισμένης κοινωνίας, μπαίνει πλέον σε μια άλλη βάση, με τη δημιουργία ειδικής υπηρεσίας στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία από την 1η Νοεμβρίου διαχειρίζεται το πρόβλημα, με στόχο την αποτελεσματική προστασία των θυμάτων, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Πρόκειται για το ειδικό επιτελικό Τμήμα Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, στην Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ λειτουργεί Υπηρεσία Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακή Βίας σε κάθε Γενική Αστυνομική Διεύθυνση στις δεκατέσσερις περιφέρειες της χώρας και στις Διευθύνσεις Αστυνομίας κάθε νομού.

«Δίνουμε φωνή στα θύματα και σπάμε τον κύκλο της σιωπής και των στερεοτύπων. Η βία κάθε μορφής είναι έγκλημα και η Ελληνική Αστυνομία υποστηρίζει τα θύματα και επιβάλλει το νόμο», αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, το οποίο υλοποίησε τη συγκεκριμένη δράση, «βάζοντας στο επίκεντρο της στρατηγικής της ΕΛΑΣ την πρόληψη της βίας σε βάρος όλων των πολιτών και κυρίως των ευάλωτων ομάδων».

Συνολικά η νέα επιχειρησιακή δομή περιλαμβάνει 73 Υπηρεσίες πανελλαδικά. Πρόκειται ουσιαστικά για γραφεία, στελεχωμένα από ειδικά εκπαιδευμένους αστυνομικούς, οι οποίοι δεν θα έχουν επιχειρησιακό ρόλο, αλλά θα συνεργάζονται με όλες τις άλλες υπηρεσίες, θα παρακολουθούν τις υποθέσεις οικογενειακής βίας, θα δίνουν οδηγίες και θα εισηγούνται μέτρα για την διαχείριση των υποθέσεων αυτών.

Ειδικότερα, η λειτουργία των Υπηρεσιών Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας, όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έχει ως στόχο:

 • Την προστασία και την υποστήριξη των θυμάτων, με έμφαση και στην πρόληψη της δευτερογενούς θυματοποίησης.
 • Την ενθάρρυνση και την καλύτερη διαχείριση των καταγγελιών.
 • Την πρόληψη και την αντιμετώπιση των εγκλημάτων ενδοοικογενειακής βίας.
 • Το συντονισμό όλων των εμπλεκομένων υπηρεσιών και τη συστηματική παρακολούθηση των υποθέσεων.
 • Την εκπαίδευση και την διαρκή επιμόρφωση του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.
 • Την ευαισθητοποίηση των πολιτών.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

5
σχόλια
 1. avatar χαχολοσ

  καλα, κι οταν ερθει να καταγγειλει η συζηγοσ του συναδελφου σασ, κωφευστε....

 2. avatar υπήρχε τμήμα πορτοφολάδων

  κυνηγούσαν τους "λαχανάδες" (= πορτοφολάς, λάχανο = πορτοφόλι).
  Καιρός είναι να ξαναδημιουργηθεί.

 3. avatar PANKO

  Από τη μια δέρνουμε τον κόσμο αδιακρίτως σαν ψυχοπαθείς κομπλέξες...από την άλλη θα τον σώσουμε από τη βία...

 4. avatar Τόνο Μάσας.

  «Δίνουμε φωνή στα θύματα και σπάμε τον κύκλο της σιωπής και των στερεοτύπων. Η βία κάθε μορφής είναι έγκλημα και η Ελληνική Αστυνομία υποστηρίζει τα θύματα και επιβάλλει το νόμο», αναφέρει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη,
  ...................................................................................................................
  Επιτέλους να και ένα καλό νέο. Η πολιτεία πρέπει με κάθε τρόπο πρέπει να προστατεύει τα παιδιά και τους άντρες θύματα της σωματικής, λεκτικής και ψυχολογικής βίας που δέχονται απο τις γυναίκες.
  Να σπάσει ο κύκλος της σιωπής και της ντροπής. Οι άντρες πρέπει να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους απέναντι στην βία των γυναικών που αφήνει αθεράπευτα σημάδια στην ψυχή τους.να μη σωπαίνουν.
  Να σταματήσουν οι δολοφονίες και η βία κατά των αθώων βρεφών απο τις μάνες τέρατα που συχνά πετάνε στους κάδους σκουπιδιών ή βρίσκονται κακοποιημένα.
  Ντροπή για μια κοινωνία που θέλει να λέγεται σύγχρονοι να υπάρχει βία κατά των παιδιών και των αντρών απο τιςγυναικες.

  1. avatar Xountalas

   Λολ τρολ!

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει