Το χρηματοκιβώτιο του δημοτικού γηροκομείου στα Χανιά έβαλαν στο μάτι άγνωστοι που, λίγο πριν τις 5:30 το πρωί, παραβίασαν την εξωτερική πόρτα του ιδρύματος και τέσσερις εσωτερικές πόρτες και κατάφεραν να φθάσουν μέχρι το γραφείο του διευθυντή «σηκώνοντας» το χρηματοκιβώτιο.

Νωρίτερα, οι δράστες είχαν κόψει καλώδια του συναγερμού, χωρίς να καταφέρουν να τον απενεργοποιήσουν γι’ αυτό και τοποθέτησαν μέσα σε ψυγείο τη σειρήνα του συναγερμού.

Οι δράστες που, σύμφωνα με περιγραφές, ήταν τέσσερις, δεν δίστασαν να χτυπήσουν και άστεγο που φιλοξενείται προσωρινά στο γηροκομείο και τους αντιλήφθηκε.

Στη συνέχεια, έσυραν το χρηματοκιβώτιο βάρους 200 κιλών μέχρι την είσοδο του ιδρύματος, το φόρτωσαν σε αυτοκίνητο και έγιναν άφαντοι.

Μέσα στο χρηματοκιβώτιο υπήρχε το ποσό των 8.000 ευρώ που ήταν χρήματα γερόντων που φιλοξενούνται στο ίδρυμα, χρυσαφικά καθώς και οστεοφυλάκιο όπου υπήρχε οστό του Αγίου Παταπίου,στον οποίο είναι αφιερωμένος ο ναός που υπάρχει στην αυλή του γηροκομείου.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.