Γερμανίδα έπαιρνε τη σύνταξη της νεκρής πεθεράς της

Η αλλοδαπή νύφη ήταν συνδικαιούχος του λογαριασμού


ΚΟΙΝΩΝΙΑ
7:37
23/06/2013
Γερμανίδα έπαιρνε τη σύνταξη της νεκρής πεθεράς της
7
loading

«Χέρι» στη σύνταξη της νεκρής πεθεράς της έβαζε μια γερμανίδα. Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη στην Κρήτη και είναι ενδεικτικό των διαστάσεων που είχε πάρει για χρόνια το «πάρτι» εις βάρος των ασφαλιστικών ταμείων.

Η συνταξιούχος του ΙΚΑ, όπως αναφέρει το «Έθνος της Κυριακής» είχε πεθάνει το 2006, ωστόσο τα χρήματα της σύνταξης εισπράττονταν περίπου για μια τετραετία μετά τον θάνατό της. Από την έρευνα που έγινε αποκαλύφθηκε ότι η Γερμανίδα ήταν συνδικαιούχος του λογαριασμού της πεθεράς της και συνέχισε να εισπράττει τη σύνταξή της και μετά τον θάνατό της. Το συνολικό ποσό που το ταμείο αναζήτησε έφτασε τα 25.506 ευρώ.

Από τη δέσμευση του λογαριασμού στην τράπεζα βρέθηκαν 22.316 ευρώ, ενώ τελικά ρυθμίστηκε και το υπόλοιπο ποσό εντόκως. Η μηνυτήρια αναφορά υπεβλήθη στις 10 Αυγούστου και πλέον υπάρχει και δικαστική απόφαση που επιβάλλει 6μηνη ποινή φυλάκισης.

Σημειώνεται πως στις περισσότερες περιπτώσεις τις συντάξεις των νεκρών συνταξιούχων εισπράττουν παρανόμως τα παιδιά τους ενώ έντονη δραστηριότητα φαίνεται πως έχουν αναπτύξει και τα ανίψια. Όσον αφορά στις συντάξεις χηρείας, πληθαίνουν οι υποθέσεις συνταξιούχων που προχώρησαν σε νέο γάμο αλλά… ξέχασαν να το δηλώσουν για να μη χάσουν τα χρήματα από το ταμείο.

Τα τελευταία τρία χρόνια έχουν διακοπεί 5.500 συντάξεις στο ΙΚΑ χωρίς στο μεταξύ να έχουν εμφανιστεί οι «δικαιούχοι» για να διεκδικήσουν την εκ νέου καταβολή των χρημάτων. Μάλιστα σύμφωνα με το επίσημο έγγραφο του ΙΚΑ, το συνολικό άθροισμα των μηνυτήριων αναφορών που έχουν υποβληθεί στους αρμόδιους εισαγγελείς είναι 537 και αναζητούνται 11.9 εκατομμύρια ευρώ. Μόνο μέσα στον Ιούνιο έχουν σταλεί 21 μηνυτήριες αναφορές με το διεκδικούμενο ποσό να φτάνει τα 165.060 ευρώ.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

7
σχόλια
 1. avatar el

  πασοκ και η γερμανίδα?

 2. avatar Duke

  σε κάθε χώρα παίζουν λ..α το θέμα είναι πως το αντιμετωπίζει το κράτος αυτό το φαινόμενο
  και εν Ελλάδι το κράτος ασχολείται μόνο με το να απομυζήσει τον φτωχό

 3. avatar pavlos

  και επειδη ειναι γερμανιδα να την στειλουν μελιαλα..για απονομη δικαιοσυνης.

 4. avatar nikolaos

  ελλάδα ωραία;; εγώ παιθένο ωραία;; γίνετε δήλωση θανάτου στο δήμο ναι η όχι;;μετά;; ο [...] ο δήμος πρέπη η δεν πρέπη να ενημερωση τους αλους [...] που το πεζουν ,μα τι λέω ρεε ,πιος ειμε εγώ που θα υποδείξω στους γραμματιζούμενους πως θα το πέξουν,και [...] τη δημόσια διοίκηση μιλάμε ,άστο δεν πεθαίνω.

 5. avatar meteoriths

  ΠΟΛΥ ΝΟΜΟΤΑΓΗΣ Η ΑΠΟΓΟΝΗ ΤΟΥ ΧΙΤΛΕΡ ,ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΜΑΣ ΤΟ ΠΑΙΖΟΥΝΕ ΚΑΙ ΕΞΥΠΝΟΙ , ΕΞΥΠΝΟΤΕΡΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΚΑΜΙΑ ΦΟΡΑ,ΑΣ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝΕ

 6. avatar Ανδρεας

  Τι ειναι πρωτοφανες; Δηλαδη οι αλλοι που....ζουν δυο αιωνες ειναι δικαια γιατι ειναι...Ελληνες; Προσαρμοστηκε στα ελληνικα....εθιμα η γυναικα! Οπου ζει εγινε...ενα με τις....συνηθειες.Στην χωρα της αποκλειεται να γινοταν αυτο παντως.Συνταξη νεκρου.

 7. avatar panosdoken

  ...όλο πρωτοφανή περιστατικά είμαστε...Έπρεπε να έρθει η τρόικα;

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει