Δικογραφία εναντίον δύο ανδρών, 38 και 64 ετών, που κατηγορούνται για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών σχημάτισαν οι Αρχές.

Όπως προέκυψε, οι δυο τους αφαίρεσαν από 13 σπίτια χρήματα, κοσμήματα και ηλεκτρονικές συσκευές, συνολικής χρηματικής αξίας άνω των 23.000 ευρώ.

Οι Αρχές έφτασαν στα δύο άτομα μετά την ανάλυση του τρόπου δράσης τους, αλλά και εμπεριστατωμένης έρευνας των αστυνομικών του Β΄ Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., εξιχνιάστηκαν δεκατρείς υποθέσεις κλοπών-διαρρήξεων στην ευρύτερη περιοχή του νομού Ηρακλείου, από τις οποίες οι εννέα ήταν τετελεσμένες και οι τέσσερις απόπειρες.

Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθη χθες το μεσημέρι ο 38χρονος, ο οποίος νωρίτερα είχε εισέλθει σε σπίτι ιδιοκτησίας ενός 44χρονου σε περιοχή του δήμου Γόρτυνας με σκοπό την κλοπή. Ωστόσο, σύμφωνα με το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, έγινε αντιληπτός και έπεσε στα χέρια της Αστυνομίας.

Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα και προανάκριση, καθώς και την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι ο 38χρονος με τον 62χρονο που αναζητείται, από τις 31 Ιουλίου αυτού του έτους μέχρι και τις 11 Σεπτεμβρίου είχαν διαπράξει ακόμα δώδεκα υποθέσεις κλοπών σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Ηρακλείου.

Η προανάκριση διενεργείται από το Β΄Αστυνομικό Τμήμα Ηρακλείου, ενώ ο συλληφθείς με τη σε βάρος του σχηματισθείσα δικογραφία, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.