Συνελήφθησαν από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Νέας Ζίχνης, με τη συνδρομή συναδέλφων τους του Αστυνομικού Τμήματος Πρώτης-Ροδολίβους Σερρών και της ΟΠΚΕ της Αστυνομικής Διεύθυνσης Σερρών, τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας 18, 28, 29 και 31 ετών σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κατά περίπτωση για παραβάσεις του Νόμου περί Αλλοδαπών.

Επιπλέον συνελήφθη ένας ημεδαπός 54 ετών ο οποίος παρείχε κατάλυμα και εργασία στους προαναφερόμενους.

Ειδικότερα, σε χωριό των Σερρών, εντοπίστηκαν οι τέσσερις υπήκοοι Αλβανίας και σε αστυνομικό έλεγχο που έγινε στους ίδιους προέκυψε ότι αυτοί διαμένουν παράνομα στη χώρα.

Από την αστυνομική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι προαναφερόμενοι εργάζονταν παράνομα σε αγροτικές εργασίες ενός 54χρνου ημεδαπού, ο οποίος διευκόλυνε την παράνομη διαμονή τους παρέχοντάς τους κατάλυμα.

Από τη συνεχιζόμενη αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο 31χρονος και ο 28χρονος εισήλθαν και παρέμεναν παράνομα στην χώρα, ενώ διαπιστώθηκε ότι ο 31χρονος είναι καταχωρημένος στον Εθνικό Κατάλογο Ανεπιθύμητων αλλοδαπών και σε βάρος του 28χρονου εκκρεμεί απόφαση του Α’ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Χαλκίδας με την οποία καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκιση ενός έτους και καταβολή δικαστικών εξόδων ύψους (200) Ευρώ για ψευδή καταμήνυση. Επιπλέον ο 29χρονος κατείχε βεβαίωση κατάθεσης αίτησης για Έκδοση Αδείας Διαμονής το οποίο έχει απορριφθεί.

Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Νέας Ζίχνης Σερρών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.