Έκρηξη σημειώθηκε κάτω από άγνωστες συνθήκες λίγο μετά τις 10 το βράδυ σε γνωστή ταβέρνα που βρίσκεται έξω από το Γάζι στο δρόμο προς τον Αρόλιθο, στο Ηράκλειο της Κρήτης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του prismanews.gr,, αρχικά εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο μαγαζί και στη συνέχεια ακούστηκαν εκρήξεις πιθανότατα από τις φιάλες υγραερίου που είχε το κατάστημα στη κουζίνα του. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές το κέντρο διασκέδασης αυτή την εποχή είναι κλειστό και την ώρα που εκδηλώθηκε η πυρκαγιά το πάρκινγκ ήταν άδειο και κανείς δεν βρισκόταν μέσα στο μαγαζί.

Έτσι οι εκτιμήσεις των αρχών αναφέρουν μέχρι αυτή την ώρα ότι από τη φωτιά και τις εκρήξεις κανείς δεν έχει πάθει τίποτα. Αστυνομία, Πυροσβεστική και ΕΚΑΒ ενημερώθηκαν για το περιστατικό από διερχόμενο οδηγό ο οποίος είδε τις φλόγες και ενημέρωσε τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Οι αρχές θα εξετάσουν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες εκδηλώθηκε η πυρκαγιά η οποία σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες έχει προκαλέσει τεράστιες ζημιές, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά της ταβέρνας. Στην περιοχή επικρατεί πανικός με τους πολίτες από τα διπλανά και κοντινά σπίτια να παρακολουθούν σοκαρισμένοι τις εξελίξεις γύρω από το θέμα.

Στο σημείο αυτή την ώρα επιχειρούν 5 πυροσβεστικά οχήματα με 10 άνδρες οι οποίοι σύμφωνα με τις πληροφορίες έχουν περιορίσει τη φωτιά και σε λίγα λεπτά αναμένεται να μπουν και μέσα στο κτίριο που έχει παραδοθεί στις φλόγες. Να σημειωθεί ότι και τρία ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μένουν στο σημείο για προληπτικούς λόγους.