Στις 29 Απριλίου θα βρεθεί ξανά ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ο Αλκέτ Ριζάι, προκειμένου να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό για τη θεαματική απόδραση με ελικόπτερο με τον Βασίλη Παλαιοκώστα από τις φυλακές Κορυδαλλού τον Φεβρουάριο του 2009.

Περίπου έναν μήνα μετά την απόπειρα απόδρασής του από τις φυλακές Μαλανδρίνου, ο Αλκέτ Ριζάι μεταφέρθηκε σήμερα κάτω από αυστηρά μέτρα στο Εφετείο για τη δίκη, στην οποία συγκατηγορούμενή του είναι η σύντροφός του, Ασπασία Μητροπία.

Η Ασπασία Μητροπία, που φαινόταν να περιμένει με αγωνία να δει τον αγαπημένο της, καθώς το ζευγάρι είχε 30 μήνες να συναντηθεί, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως περιμένει αυτή τη φορά να αθωωθεί από την κατηγορία της συμμετοχής στην απόδραση των δύο κατάδικων.

Σε πρώτο βαθμό είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 13 ετών και πριν λίγο καιρό αποφυλακίστηκε με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα της κατοικίας της.

Ο Ριζάι πρωτοβάθμια καταδικάστηκε σε συνολική ποινή κάθειρξης 25 ετών για την κινηματογραφική απόδραση που έκανε με τον Βασίλη Παλαιοκώστα.

Η εκδίκαση της υπόθεσης διέκοψε σήμερα, λόγω ωραρίου, για τη Μεγάλη Δευτέρα.

Σημειώνεται ότι ο Αλκέτ Ριζάι εκτίει επιπλέον ποινή δις ισόβιας κάθειρξης που του επέβαλε, τον Ιούλιο του 2011, το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων Πειραιά, για τη δολοφονία των Κώστα Κουτελιέρη και Γιάννη Κάτσιου, που φέρεται να είχε διαπράξει στις 26-8-2008 σε καφενείο στο Περιστέρι, ενώ ήταν δραπέτης.