Φυτεία με δενδρύλλια κάνναβης σε δασώδη περιοχή στην Οινόη Αττικής εντόπισε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής, στο πλαίσιο ειδικών δράσεων για την εξερεύνηση περιοχών που είναι πρόσφορες για καλλιέργεια και σε επιχείρηση για καταστολή της δράσης καλλιεργητών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών, συνελήφθη 50χρονος αλλοδαπός που φέρεται να είναι ο υπεύθυνος της οργάνωσης και κατηγορείται και για την καλλιέργεια και την εποπτεία της φυτείας.

Έπειτα από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών και ανάλυση χαρτογραφικών δεδομένων, η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών κατάφερε και προσδιόρισε τοπογραφικά την εν λόγω φυτεία, η οποία εντοπίστηκε σε δύσβατη δασώδη περιοχή πλησίον της Μονής Οσίου Μελετίου Οινόης Αττικής.

Η επιχείρηση οργανώθηκε τις πρωινές ώρες της Παρασκευής και μετά το πέρας της κατασχέθηκαν συνολικά 930 δενδρύλλια κάνναβης ύψους από 0,10 έως 0,95 εκατοστών του μέτρου καθώς και υλικά και εξοπλισμός καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τον παρέπεμψε για κυρία ανάκριση.