Εξαρθρώθηκε, μετά από πολυήμερες αναζητήσεις αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Αθηνών, εγκληματική ομάδα αλλοδαπών Γεωργιανής καταγωγής, η οποία διέπραττε διαρρήξεις-κλοπές σε διαμερίσματα σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της επαρχίας.

Σχηματίσθηκε δικογραφία και εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης σε βάρος τεσσάρων αλλοδαπών υπηκόων Γεωργίας ηλικίας 19, 20, 20 και 22 ετών, ενώ χθες συνελήφθη στην περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα ο 19χρονος.

Από την αστυνομική έρευνα που διενεργήθηκε προέκυψε ότι οι ανωτέρω αλλοδαποί είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις διαμερισμάτων, σε διάφορες περιοχές της Αττικής και της επαρχίας, στα οποία εισέρχονταν παραβιάζοντας τις θύρες εισόδου και αφού ερευνούσαν τους χώρους αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικές συσκευές, τηλεοράσεις, κινητά τηλέφωνα, φωτογραφικές μηχανές καθώς και διάφορα άλλα αντικείμενα.

Όπως εξακριβώθηκε η παραπάνω σπείρα έχει διαπράξει κατά την τελευταία διετία είκοσι δύο διαρρήξεις διαμερισμάτων σε διάφορες περιοχές της Αττικής, στην Κόρινθο, το Αγρίνιο και την Καλαμάτα.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ οι αναζητήσεις για τη σύλληψη και των υπολοίπων μελών της σπείρας συνεχίζονται.