Σε ισόβια κάθειρξη για την ανθρωποκτονία, 20 χρόνια για το βιασμό και πέντε χρόνια για τη ληστεία σε βάρος της άτυχης ηλικιωμένης Σ.Κ από την Επισκοπή, καταδικάστηκε τελικά ο 46χρονος Ρουμάνος που κάθισε σήμερα στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Νεάπολης, αναφέρει το prismanews.gr.

Η άτυχη 85χρονη γυναίκα έπεσε θύμα των άρρωστων ορέξεων ενός Ρουμάνου και του γιου του. Για το φρικτό έγκλημα τον περασμένο Σεπτέμβριο καταδικάστηκε ο 17χρονος γιος, με το δικαστήριο να του επιβάλλει ποινή κάθειρξης 19 ετών.

Μάλιστα ο 17χρονος στην απολογία του τότε είχε υποστηρίξει μεταξύ άλλων, ότι εκείνη την ώρα ήταν στα χωράφια με τον πατέρα του και ότι προανακριτικά υπέγραψε μια ομολογία επειδή πιέστηκε από τους αστυνομικούς. Αργότερα όμως ο 17χρονος άλλαξε την απολογία του λέγοντας πως πράγματι εισέβαλλε στο σπίτι της ηλικιωμένης μαζί με τον πατέρα του και ότι έδωσε ψευδή κατάθεση γιατί φοβόταν τον πατέρα του.

Σήμερα όμως κάθισε στο εδώλιο ο πατέρας του, ως ο βασικός υπεύθυνος του τραγικού σκηνικού. Εξάλλου το δικό του γενετικό υλικό βρέθηκε τόσο στο σώμα της άτυχης γυναίκας που έζησε στιγμές απίστευτης αγριότητας στα χέρια των δολοφόνων της.

Ο άνδρας αυτός ζούσε επί σειρά ετών με την οικογένεια του πίσω από το σπιτάκι της ηλικιωμένης και τα τελευταία χρόνια είχε φύγει από το χωριό και ζούσε στις Αγιές Παρασκιές. Εκείνο το βράδυ πήγε στην Επισκοπή με σκοπό να ληστέψει την ηλικιωμένη και το ψιλικατζίδικο που διατηρούσε στο χωριό. Έτσι μπήκε στο σπίτι της, τη φίμωσε, τη βίασε και τη λήστεψε. Τα ίχνη του όμως τα άφησε και έτσι μετά από 45 προσαγωγές και λήψη dna οι άνδρες της ασφάλειας Ηρακλείου κατάφεραν να τον εντοπίσουν τόσο αυτόν όσο και το γιο του, παρά τα ψέμματα που είχαν πει στις αρχικές τους καταθέσεις.