Δύο μέλη της μεγάλης σπείρας με τα 66 άτομα, που διέπραττε ληστείες, κλοπές πορτοφολιών από ανυποψίαστους πολίτες στους σταθμούς των ΗΣΑΠ και είχε εξαρθρωθεί τον Νοέμβριο του 2011, συνελήφθησαν και πάλι το Σάββατο το απόγευμα, πλησίον του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης, επίσης για κλοπές πορτοφολιών από τουρίστες, σε πολυσύχναστα σημεία του κέντρου της Αθήνας.

Πρόκειται για έναν Μαροκινό και έναν Αλγερινό, 32 και 33 ετών, οι οποίοι προσπάθησαν να κλέψουν το πορτοφόλι από την τσάντα γυναίκας-αστυνομικού της Ασφάλειας που περιπολούσε στο πλαίσιο ειδικών δράσεων της Αστυνομίας για τη σύλληψη πορτοφολάδων, στην οδό Ερμού, στους σταθμούς των ΗΣΑΠ «Μοναστηράκι» και «Θησείο», καθώς και στην περιοχή του αρχαιολογικού χώρου της Ακρόπολης.

Η αστυνομικός ακινητοποίησε τους δύο αλλοδαπούς και τους συνέλαβε με τη συνδρομή συναδέλφων της, που έσπευσαν να τη βοηθήσουν.

Όπως εξακριβώθηκε, οι συλληφθέντες έχουν διαπράξει κατά το τελευταίο δίμηνο άλλες επτά κλοπές πορτοφολιών από πολίτες στους ίδιους χώρους.

Ανακοίνωση της ΕΛΑΣ αναφέρει ότι οι δύο αλλοδαποί που είχαν συλληφθεί μαζί με άλλους 64 συνεργούς τους τον Νοέμβριο του 2011 είχαν τότε κριθεί προφυλακιστέοι και αποφυλακίσθηκαν την 14η-11-2012 με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους στο Αστυνομικό Τμήμα του τόπου κατοικίας τους.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.