Στόχος της μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού ήταν ο γνωστός ποινικολόγος, Μάκης Βορίδης, συνήγορος υπεράσπισης της οικογένειας του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Ελεύθερου Τύπου», τα μέλη της σκόπευαν να του επιτεθούν μέσα στην αίθουσα του δικαστηρίου για τη δολοφονία του άτυχου δικηγόρου.

Το παραπάνω προέκυψε από τις συνομιλίες των μελών του κυκλώματος, που έχει στα χέρια της η ΕΛ.ΑΣ., όπως επίσης και το σχέδιο απόδρασης του γνωστού βαρυποινίτη, με την εξωτερική βοήθεια της γυναίκας δικηγόρου, από δικαστική αίθουσα. Από τις συνομιλίες που έχει στα χέρια της η Αστυνομία προκύπτει πως οι κρατούμενοι σχεδίαζαν να επιτεθούν μέσα στις δικαστικές αίθουσες και σε άλλους συνηγόρους των θυμάτων τους.

Η έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας της ΕΛ.ΑΣ. αποκάλυψε σχέδιο απόδρασης του γνωστού βαρυποινίτη Κλοντιάν Λεκοτσάι, με την εξωτερική βοήθεια της γυναίκας δικηγόρου, από δικαστική αίθουσα όπου επρόκειτο να διεξαχθεί η δίκη για τη δολοφονία του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου. Το επόμενο διάστημα ενδέχεται να υπάρξουν νέα εντάλματα σύλληψης από τον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της «μαφίας των φυλακών Κορυδαλλού», στην οποία, σύμφωνα με την Αστυνομία, συμμετείχαν οι δύο δικηγόροι που συνελήφθησαν το βράδυ της περασμένης Πέμπτης.