Εξιχνιάστηκε, στο πλαίσιο έρευνας που διεξήγαγε το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας, η απόπειρα ένοπλης ληστείας που έγινε πρωινές ώρες της 27-12-2012 σε υποκατάστημα Τράπεζας του νησιού.

Για την συγκεκριμένη υπόθεση σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος τριών Ελλήνων ηλικίας 30, 37 και 52 ετών, για απόπειρα ληστείας, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Υπενθυμίζεται ότι στις 27-12-2012 το πρωί, στη Θήρα, ένας από τους δράστες, φορώντας κουκούλα μπήκε από παράθυρο σε τραπεζικό κατάστημα, το οποίο βρισκόταν εκτός λειτουργίας και απειλώντας δυο υπαλλήλους με όπλο, αποπειράθηκε να αφαιρέσει μεγάλο χρηματικό πόσο.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Θήρας, στη θέα των οποίων ο δράστης με τη βοήθεια συνεργού του τράπηκαν σε φυγή, αρχικά πεζοί και στη συνέχεια χρησιμοποιώντας Ι.Χ. φορτηγό αυτοκίνητο.

Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης, μετά από συνδυαστική έρευνα και αξιοποίηση στοιχείων, προέκυψε ότι στη ληστεία εμπλέκονται οι τρεις κατηγορούμενοι, από τους οποίους ο 30χρονος συνελήφθη την 29-12-2012, ενώ για τους δυο συνεργούς του έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης και αναζητούνται.

Ο 30χρονος συλληφθείς οδηγήθηκε στην Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Νάξου και μετά την απολογία του στον Ανακριτή, προφυλακίστηκε. Επιπλέον, διαπιστώθηκε ότι σε βάρος του εκκρεμούσε μια καταδικαστική απόφαση του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Χανίων, συνολικής ποινής φυλάκισης 8 μηνών, για πλαστογραφία.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρεται στο Δελτίο Τύπου της Αστυνομίας, κατασχέθηκαν, το αυτοκίνητο που χρησιμοποίησαν οι δράστες για τη διαφυγή τους, ένας ταξιδιωτικός σάκος που εγκατέλειψαν οι δράστες και δύο κινητά τηλέφωνα.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Θήρας, ενώ οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται.