Μεταφέρουν ασθένειες, καρπώνονται επιδόματα, φταίνε για την αύξηση της εγκληματικότητας και την έκρηξη της ανεργίας, προκαλούν αισθήματα ανασφάλειας. Σε αυτά συνοψίζονται τα συμπεράσματα της έρευνας του Τμήματος Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης του κυπριακού υπουργείου Εσωτερικών για τις αντιλήψεις των Κυπρίων για τους μετανάστες.

Σύμφωνα με την έρευνα, το 85% των Ελληνοκυπρίων πιστεύουν, ότι η μετανάστευση προκαλεί αύξηση της ανεργίας. Το 81% αυτών θεωρούν, ότι ευθύνεται για την αύξηση της εγκληματικότητας ενώ ένα υψηλό ποσοστό, της τάξεως του 61%, πιστεύει ότι οι μετανάστες αποτελούν μέσο μεταφοράς νοσημάτων στη χώρα τους.

Στο πλαίσιο της έρευνας ζητήθηκε από τους συμμετέχοντες να επιλέξουν, σε ποιο βαθμό πιστεύουν ότι οι εντυπώσεις, που έχουν για τους μετανάστες, βασίζονται σε διάφορες εμπειρίες ή διαφορετικές πηγές ενημέρωσης. Οι δύο πιο απαντήσεις σχετίζονταν με προσωπικές εμπειρίες, καθώς και με το ρόλο των ΜΜΕ.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.