Μια πρωτοφανούς μεγέθους υπόθεση ομηρίας και ληστείας απασχολεί τις τελευταίες ώρες την Αστυνομία στην Καβάλα. Οι δράστες απήγαγαν και κρατούσαν όμηρο διευθυντικό στέλεχος εταιρείας security και με απειλές τον υποχρέωσαν να ανοίξει χρηματοκιβώτιο απ’ όπου έγινε αρπαγή 4.200.000 ευρώ.

Τα χρήματα προορίζονταν για τροφοδοσία ΑΤΜ.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το Βήμα, οι δράστες έκαναν έφοδο το βράδυ της Παρασκευής στο σπίτι του διευθυντή της εταιρείας και του ανέφεραν ότι έχουν απαγάγει την κόρη του. Κάτι που ωστόσο δεν ίσχυε. Λίγες ώρες μετά τον υποχρέωσαν να τους ακολουθήσει στα γραφεία της εταιρείας για να ανοίξουν το χρηματοκιβώτιο και να αρπάξουν το ποσό αυτό.

Αν επαληθευθεί η μαρτυρία του θύματος της ομηρίας θα πρόκειται για τις επονομαζόμενες «απαγωγές της τίγρης» με ομηρίες υπαλλήλων και στόχο τις αρπαγές μεγάλων ποσών από χρηματοκιβώτια τραπεζών, κάτι που είχε συμβεί αρχικά στη Μ. Βρετανία. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, παρόμοιο εγχείρημα φαίνεται να σχεδίαζαν προ μερικών ετών μέλη της Συνωμοσίας των Πυρήνων της Φωτιάς στον Βόλο.