Ένας 17χρονος και ένας 20χρονος συνελήφθησαν από αστυνομικούς για απόπειρα ληστείας, παράνομη οπλοκατοχή και κατοχή και καλλιέργεια ναρκωτικών ουσιών, κατά περίπτωση.

Οι δύο νεαροί έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, μπήκαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων, στις Μοίρες Ηρακλείου, ιδιοκτησίας 46χρονου και με την απειλή κυνηγετικού όπλου, επιχείρησαν να αποσπάσουν χρηματικό ποσό. Ο 46χρονος αντιστάθηκε και συνεπλάκη μαζί τους, με αποτέλεσμα να τραπούν σε φυγή.

Άνδρες τού Αστυνομικού Τμήματος Μοιρών και του Τμήματος Αστυνομικών Επιχειρήσεων (Τ.Α.Ε) Μεσαράς εντόπισαν και συνέλαβαν λίγες ώρες αργότερα, τους δύο νεαρούς.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής έρευνας προέκυψε ότι άλλος ένας, επίσης, 20χρονος συμμετείχε στην απόπειρα ληστείας, ο οποίος και αναζητείται, ενώ συνελήφθησαν και οι γονείς του 17χρονου, για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

Εξάλλου, σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του 20χρονου που συνελήφθη, βρέθηκε και κατασχέθηκε ένα δενδρύλλιο κάνναβης, δώδεκα σπόροι κάνναβης και ένα πλήρες φυσίγγιο.

Προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών, ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αύριο στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου.