Ενώπιον του ανακριτή απολογούνται η 42χρονη και ο 45χρονος, που συνελήφθησαν για την ανθρωποκτονία του 45χρονου συζύγου της πρώτης, την Παρασκευή στη Λαμία.

Σε βάρος των δύο συλληφθέντων, που ομολόγησαν την πράξη τους στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενήργησαν οι αστυνομικές αρχές, ασκήθηκε δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατά συναυτουργία από τον εισαγγελέα της Λαμίας.

Το θύμα, πατέρας δύο παιδιών, βρέθηκε δολοφονημένο το πρωί της Παρασκευής, στο υπνοδωμάτιο του σπιτιού του φέροντας τραύμα από αιχμηρό αντικείμενο στο κεφάλι.

Σύμφωνα με την αστυνομία, η 42χρονη και ο 45χρονος, που διατηρούσαν ερωτική σχέση, είχαν σχεδιάσει το έγκλημα από κοινού.

Την Παρασκευή τα ξημερώματα, ο 45χρονος δράστης μπήκε στο σπίτι του διαμερίσματος του θύματος, από πόρτα που είχε αφήσει ανοιχτή η 42χρονη, όπως είχαν προσυνεννοηθεί.

Στη συνέχεια πήγε στο δωμάτιο, όπου κοιμόταν το θύμα και τον πυροβόλησε στο πίσω μέρος του κεφαλιού με κυνηγετικό όπλο, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα.

Την ώρα του εγκλήματος, η 42χρονη σύζυγος του θύματος βρισκόταν σε άλλο δωμάτιο της σπιτιού.

Ο 45χρονος δράστης, πριν αποχωρήσει από το διαμέρισμα, προκάλεσε εσκεμμένα αναστάτωση στο δωμάτιο, ώστε η 42χρονη να ισχυριστεί στη συνέχεια, όπως είχαν προσχεδιάσει, ότι ο σύζυγός της δολοφονήθηκε από άγνωστους, με κίνητρο τη ληστεία.

Από την αστυνομική έρευνα και την αυτοψία του χώρου προέκυψαν ανακολουθίες μεταξύ της περιγραφής της 42χρονης και των ευρημάτων στο τόπο της δολοφονίας και τελικά οι δύο δράστες αναγκάστηκαν να ομολογήσουν την πράξη τους.