Σε σίριαλ εξελίσσεται η υπόθεση της λαθρεμπορίας χρυσού μετά την διαφωνία που έχει προκύψει μεταξύ ανακρίτριας και εισαγγελέα για την αποφυλάκιση των οκτώ κατηγορουμένων που έχουν κριθεί προφυλακιστέοι.

Την ώρα που οι συνήγοροι υπεράσπισης των κατηγορουμένων αναζητούν την νομική οδό για να αρθεί η προσωρινή κράτηση των κατηγορουμένων, μετά το έγγραφο της ΑΑΔΕ στο οποίο βεβαιώνεται ότι δεν οφείλονται δασμοί και φόροι για την εξαγωγή χρυσού στην Τουρκία, ο γνωστός ενεχυροδανειστής μεταφέρθηκε στις φυλακές Ναυπλίου.

Η μεταγωγή του κατηγορούμενου στο Ναύπλιο είχε ήδη δρομολογηθεί και με δεδομένο ότι τις προηγούμενες ώρες δεν έφτασε το αποφυλακιστήριο στη ΓΑΔΑ όπου κρατείτο ο 51χρονος πήρε το δρόμο για τη φυλακή.

Οι επόμενες ώρες είναι κρίσιμες καθώς ο συνήγορος του, Αλέξης Κούγια προσφεύγει στην ανακρίτρια ζητώντας την άρση της προσωρινής κράτησης του εντολέα του υποστηρίζοντας παράλληλα ότι η γνώμη του εισαγγελέα που διαφωνεί δεν είναι δεσμευτική.

Ωστόσο, νομικοί κύκλοι εκτιμούν ότι λύση στο θέμα που έχει προκύψει θα δώσει το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο το οποίο και θα αποφανθεί για την αποφυλάκιση ή όχι των οκτώ κατηγορουμένων.