Αγωγές και μηνύσεις ετοιμάζει ο Μένιος Φουρθιώτης

Η εντολή που έδωσε στον Αλέξη Κούγια για την υπόθεση με το κύκλωμα με τα ενεχυροδανειστήρια


ΚΟΙΝΩΝΙΑΔΙΚΑΣΤΙΚΟ
12:21
30/11/2018
Αγωγές και μηνύσεις ετοιμάζει ο Μένιος Φουρθιώτης
15
loading

Αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή του στην υπόθεση λαθρεμπορίας χρυσού ο γνωστός παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών Μένιος Φουρθιώτης, μέσω του δικηγόρου του Αλέξη Κούγια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το δικηγορικό γραφείο, επισημαίνεται ότι «ουδεμία ανάμειξη ούτε καθ’ υποψίαν προκύπτει για τον κο Μένιο Φουρθιώτη. Η ενέργεια της αστυνομίας να συμπεριλάβει στο διαβιβαστικό έγγραφο το ονοματεπώνυμό του με την υποσημείωση ότι πρέπει να ελεγχθεί η συμμετοχή του, συνιστά τη διάπραξη σειράς αδικημάτων, τα οποία διέπραξαν οι αστυνομικοί εις βάρος του και προβλέπονται από τον Ποινικό Κώδικα».

Παράλληλα, ο κ. Κούγιας τονίζει ότι «η μοναδική επαφή, την οποία είχε με το Ριχάρδο Μ., ήταν μέσω εντελώς διαφανών και νομίμων διαδικασιών, με συμφωνητικά καταχωρημένα στο taxisnet και νόμιμα τιμολόγια, να διαφημίζει στην εκπομπή του τη νόμιμη δραστηριότητα του κου Ριχάρδου Μ., όπως εγένετο καθημερινά σε ολόκληρο το τηλεοπτικό πρόγραμμα του πρώην Καναλιού Ε και ήδη Open Beyond, αλλά και σε όλους τους συστημικούς τηλεοπτικούς σταθμούς».

O κ. Κούγιας υπογραμμίζει ότι η« εντολή, την οποία έχουμε λάβει από τον κο Φουρθιώτη είναι άμεσα να καταθέσουμε μηνύσεις και αγωγές τόσο εις βάρος των αστυνομικών, οι οποίοι χωρίς κανένα στοιχείο συμπεριέλαβαν αυτή την υποτιμητική και δυσφημιστική για τον κο Φουρθιώτη παράγραφο στο διαβιβαστικό τους, όσο και εις βάρος όλων των τηλεοπτικών σταθμών, εφημερίδων, ιστοσελίδων και όλων των άλλων μμε που είτε αναπαρήγαγαν αυτή την παράνομη συμπεριφορά της αστυνομίας είτε την επεξέτειναν, και να ζητήσουμε την άμεση απόσυρση όλων των συκοφαντικών δημοσιευμάτων και των φωτογραφιών που έχουν ήδη αναρτηθεί στο internet παρανόμως και συνδέουν τον κο Φουρθιώτη, χωρίς καν να είναι κατηγορούμενος, με την ως άνω ποινική υπόθεση».

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια

Δημοσιοποιήθηκε χθες στα μέσα μαζικής ενημέρωσης και σήμερα υπάρχουν πρωτοσέλιδες αναφορές σε όλες τις γνωστές εφημερίδες lifestyle, ότι δήθεν μεταξύ των εμπλεκομένων στη γνωστή υπόθεση, στην οποία η αστυνομία υποστηρίζει ότι εγένετο εκτεταμένο λαθρεμπόριο χρυσού, εμπλέκεται και ο από το γραφείο μας εκπροσωπούμενος γνωστός τηλεπαρουσιαστής και παραγωγός τηλεοπτικών εκπομπών κ. Μένιος Φουρθιώτης.

Η αλήθεια είναι εντελώς διαφορετική και δυστυχώς η ενέργεια της αστυνομίας να συμπεριλάβει στο διαβιβαστικό έγγραφο το ονοματεπώνυμό του με την υποσημείωση ότι πρέπει να ελεγχθεί η συμμετοχή του, συνιστά τη διάπραξη σειράς αδικημάτων, τα οποία διέπραξαν οι αστυνομικοί εις βάρος του και προβλέπονται από τον Ποινικό Κώδικα.

Μετά τη συνολική μελέτη της δικογραφίας λόγω της διαχειρίσεως από εμέ και τους συνεργάτες μου των κατηγοριών, τις οποίες αντιμετωπίζει ο εντολέας μας Ριχάρδος Μ., ουδεμία ανάμειξη ούτε καθ’ υποψίαν προκύπτει για τον κο Μένιο Φουρθιώτη.

Η μοναδική επαφή, την οποία είχε με το Ριχάρδο Μ., ήταν μέσω εντελώς διαφανών και νομίμων διαδικασιών, με συμφωνητικά καταχωρημένα στο taxisnet και νόμιμα τιμολόγια, να διαφημίζει στην εκπομπή του τη νόμιμη δραστηριότητα του κου Ριχάρδου Μ., όπως εγένετο καθημερινά σε ολόκληρο το τηλεοπτικό πρόγραμμα του πρώην Καναλιού Ε και ήδη Open Beyond, αλλά και σε όλους τους συστημικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Είναι δε ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι για την περίοδο 2017-2018 η συμφωνία για τη διαφήμιση δεν είχε συναφθεί με τον κο Φουρθιώτη αλλά με την ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΕ ως ιδιοκτήτρια εταιρεία του τότε Καναλιού Ε και ήδη OPEN BEYOND, και δεν αφορούσε μόνο την εκπομπή ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ του κου Φουρθιώτη αλλά ολόκληρο το τηλεοπτικό πρόγραμμα του σταθμού, τα δε χρήματα για τη διαφήμιση εισπράττονταν από τη ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΑΕ και βάσει συμβάσεως έπρεπε να αποδοθούν από την ιδιοκτήτρια του καναλιού στον κο Φουρθιώτη κατά το ποσό που αναλογούσε στην εκπομπή του, αλλά εξακολουθούν να του οφείλονται μέχρι και σήμερα.

Η εντολή, την οποία έχουμε λάβει από τον κο Φουρθιώτη είναι άμεσα να καταθέσουμε μηνύσεις και αγωγές τόσο εις βάρος των αστυνομικών, οι οποίοι χωρίς κανένα στοιχείο συμπεριέλαβαν αυτή την υποτιμητική και δυσφημιστική για τον κο Φουρθιώτη παράγραφο στο διαβιβαστικό τους, όσο και εις βάρος όλων των τηλεοπτικών σταθμών, εφημερίδων, ιστοσελίδων και όλων των άλλων μμε που είτε αναπαρήγαγαν αυτή την παράνομη συμπεριφορά της αστυνομίας είτε την επεξέτειναν, και να ζητήσουμε την άμεση απόσυρση όλων των συκοφαντικών δημοσιευμάτων και των φωτογραφιών που έχουν ήδη αναρτηθεί στο internet παρανόμως και συνδέουν τον κο Φουρθιώτη, χωρίς καν να είναι κατηγορούμενος, με την ως άνω ποινική υπόθεση.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

15
σχόλια
 1. avatar Gkortsos

  Ρε κοίτα ποιοι γίνονται γνωστοί!!!

 2. avatar Σμτ

  Στην εκπομπή του διαφήμιζε ότι η σόμπα που πούλαγε κάλυπτε 600 τετραγωνικά μέτρα χώρο για τόσο πανέξυπνο και ηθικό τύπο μιλάμε .

 3. avatar Disa

  Την έχει κάνει γιαNew York και άφησε τον Κούγια να καθαρίσει...... γιατί αραγες ????

 4. avatar Parkis

  Και καλά θα κάνει να κάνει μηνύσεις αν έχει δίκιο. Οι διάλογοι που διάβασα πάντως δείχνουν μια τυπική συνεργασία και μάλιστα πολύ επαγγελματική. Μάλλον κάτι άλλο θα έχουν για να τον κυνηγούν.

 5. avatar KLAINMAIN 1954

  ΠΟΥ ΝΑ ΨΑΞΟΥΝ ΒΡΟΥΤΣΗ ΚΑΙ ΒΑΒΟΥΓΙΟ. Η ΝΔ ΓΑ,,ΕΙ ΚΑΙ ΔΕΡΝΕΙ. ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΦΙΛΕ ΒΕΡΝΑΡΔΑΚΗ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΕ....

 6. avatar Απορία μου…

  ...Αυτός ο σοβαρός , φέρελπις και αξιόλογος νέος θα ήθελε για σύζυγό του την μονάκριβη
  μοναχοκόρη μου ; Άραγε να ελπίζω ;

 7. avatar alekos

  ΤΙ ΝΟΥΜΕΡΟ !!!!

 8. avatar dekatesera

  Εγω ρωταω πως εχει βιλα εκατομμυριων που λεγανε τις προαλες? Ειναι επιχειρηματιας η εφοπληστης?

  1. avatar Polygiann

   Δυστυχώς δεν ξεβρωμίζει ο τόπος απο κάτι τέτοιους.
   Το μόνο καλό είναι τον σουταρανε απο το γυαλί.

 9. avatar ΤΡΑΛΑΛΑΛΑ

  ΜΗΠΩΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΣΟΥΤΑΡΕ Ο ΣΑΒΒΙΔΗΣ;
  ΜΗΠΩΣ ΕΙΧΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΠΛΕΞΕΙ;

  1. avatar 1122

   μάγος είσαι; από όπου και να τον πιάσει τον #sixamenios λερώνεσαι

 10. avatar Ο περουκάκιας

  προσέλαβε και τον Κούγια για δικηγόρο. Πάλι καλά που έφυγε από την τηλεόραση ο ανεκδιήγητος...

 11. avatar Ξενιαστος παλαβιαρης?

  Στο χωριό μου λένε όπου υπαρχει καπνός υπάρχει και φωτιά!!! Για να δούμε παρακάτω.

  1. avatar Ελλαντισταν

   Με τον ( γνωστό ποινικολόγο ) για πυροσβέστη δεν θα μείνει ούτε ανάμνηση της φωτιάς ! ! !

   1. avatar Λες

    Να τα καταφέρει ο Μr Κ ξέρει αυτός [...] το έχει απόδειξη στο παρελθόν με κάτι εμπόρους ναρκω

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει