Περίπου 800 άτομα συνελήφθησαν για διάφορα αδικήματα το Σεπτέμβριο στη Δυτική Ελλάδα, ενώ οι υπηρεσίες των τεσσάρων αστυνομικών διευθύνσεων εξιχνίασαν περισσότερες από 300 υποθέσεις.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, συνελήφθησαν τρία άτομα για ανθρωποκτονίες, 12 για ληστείες, 76 για κλοπές και διαρρήξεις, 82 για παραβάσεις του νόμου περί ναρκωτικών, 50 άτομα σε βάρος των οποίων εκκρεμούσαν δικαστικές αποφάσεις και εντάλματα, 21 για παραβάσεις του νόμου περί όπλων, 335 για παράνομη είσοδο στη χώρα, 73 για διακίνηση μη νόμιμων μεταναστών, εννέα για απάτες και πλαστογραφίες, οκτώ για εκβίαση, δύο για ζωοκλοπές, 112 για διάφορα αδικήματα σε βαθμό πλημμελήματος κ.α.

Ακόμη συνελήφθησαν τρία άτομα για χρέη προς το δημόσιο, που ανέρχονται στα 521.000 ευρώ, καθώς και 14 αλλοδαποί που επιχείρησαν να ταξιδέψουν με πλαστά ταξιδιωτικά έγγραφα από τα πολιτικά αεροδρόμια του Αράξου και του Ακτίου.

Επίσης, στο πλαίσιο των ερευνών οι αστυνομικοί εξιχνίασαν τρεις υποθέσεις ανθρωποκτονιών, 13 ληστείες, 157 κλοπές και διαρρήξεις, 55 υποθέσεις ναρκωτικών, 28 υποθέσεις απάτης και πλαστογραφίας, τέσσερις υποθέσεις εκβίασης, 31 περιπτώσεις όπλων κ.α.

Ακόμη οι αστυνομικοί εξάρθρωσαν τρεις σπείρες που διέπρατταν κλοπές και διαρρήξεις, καθώς και μία σπείρα που εκβίαζε ιδιοκτήτες καταστημάτων στην Ακαρνανία.

Στο πλαίσιο των ερευνών οι αστυνομικοί βρήκαν ενάμισι κιλό ηρωίνης, ένα κιλό χασίς, περίπου 1.000 πακέτα λαθραίων τσιγάρων, δεκάδες πλαστά έγγραφα κ.α., ενώ εντοπίστηκαν 62 κλεμμένα οχήματα.