«Μας επιτέθηκαν, μας τραυμάτισαν και μας συνέλαβαν», καταγγέλλει στο newsbeast.gr ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων του Δρομοκαΐτειου νοσοκομείου που αυτή τη στιγμή έχει προσαχθεί μαζί με άλλους τρεις συναδέλφους του σε αστυνομικό τμήμα.

Οι εργαζόμενοι στο ψυχιατρικό νοσοκομείο είχαν συμβολική διαμαρτυρία για την υποχρηματοδότηση του νοσοκομείου αλλά και για την έλλειψη προσωπικού. «Βρισκόμασταν στην πύλη του νοσοκομείου και ξαφνικά εμφανίστηκαν τα ΜΑΤ. Οι αστυνομικοί, χωρίς να γίνονται επεισόδια, μας έπιασαν τραυματίζοντάς μας και μας συνέλαβαν», αναφέρει ο κ. Μιχάλης Γιαννακόςς.

Όπως λένε, εδώ και αρκετό καιρό αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας του νοσοκομείου. «Δεν έχουμε φάρμακα, δεν έχουμε αναλώσιμο υλικό, δεν έχουμε φαγητό για τους ασθενείς μας που είναι ανήμποροι. Επίσης, έχουμε τεράστια έλλειψη προσωπικού καθώς όσοι έφυγαν, δεν έχουν ακόμη αντικατασταθεί», προσθέτει ο πρόεδρος των εργαζομένων.

Το προσωπικό του νοσοκομείου πολλές φορές, όπως καταγγέλλουν, έχει βάλει χρήματα από την… τσέπη του τόσο για το φαγητό των ασθενών όσο και για την αγορά κάποιων φαρμάκων, αλλά, όπως τονίζουν, για εκείνους αυτό είναι κομμάτι της δουλειάς. «Δεν μας έχει πειράξει αυτό. Μας πειράζει περισσότερο που δεν λύνονται βασικά προβλήματα όπως η τροφοδοσία και η εύρεση φαρμάκων. Πρέπει επιτέλους να δοθούν τα χρήματα στους προμηθευτές», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Γιαννακός.

Αυτή τη στιγμή, στο δημόσιο νοσοκομείο που εφημερεύει δύο φορές την εβδομάδα, νοσηλεύονται περίπου 500 ασθενείς. «Ξέρετε τι σημαίνει αυτό όταν δεν έχουμε προσωπικό; Πρέπει επιτέλους να καταλάβουν τα προβλήματά μας. Σκεφτείτε μάλιστα ότι σήμερα το νοσοκομείο εφημερεύει ξανά», συμπληρώνει. Και λέει ότι «σε καμία περίπτωση δεν θα κάναμε κάποια φασαρία. Εμείς απλώς είχαμε μία συμβολική διαμαρτυρία. Δεν περιμέναμε να μας συλλάβουν. Βρισκόμασταν εκεί μισή ώρα χωρίς να κάνουμε φασαρίες», συμπληρώνει.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε αλλεπάλληλες προσαγωγές διαμαρτυρόμενων. Αργά τη νύχτα, οι ομάδες των ΜΑΤ μπήκαν στη Διεύθυνση Πληροφοριακών Συστημάτων επί της Μεσογείων και συνέλαβαν τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, μεταξύ των οποίων και τον πρόεδρο, Νίκο Φωτόπουλο ενώ σήμερα σε μια απόλυτα ειρηνική διαμαρτυρία έκαναν «ντου» στο Δρομοκαΐτειο και προσήγαγαν- για την ώρα τουλάχιστον- τέσσερα άτομα.

Για να εκφράσουν την συμπαράστασή τους στους προσαχθέντες, μεταβαίνουν αυτή την ώρα εργαζόμενοι του νοσοκομείου έξω από το Α.Τ. Χαΐδαρίου.

(Φωτογραφία αρχείου)