Την προσδοκία ότι τελικά θα μπορέσει να «μιλήσει» το κινητό τηλέφωνο που βρέθηκε στο διαμέρισμα του 30χρονου Τάσου Θεοφίλου, στη Λαμία, που κατηγορείται για την ανθρωποκτονία και τη ληστεία στην Πάρο, έχουν οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής, οι οποίοι συνεχίζουν τις έρευνες.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας προωθήθηκαν στην Αθήνα ο φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής και το κινητό τηλέφωνο, τα οποία βρέθηκαν στο συγκεκριμένο διαμέρισμα, καθώς επίσης και ένα πολυμηχάνημα που ήταν συγχρόνως εκτυπωτής και scanner.

Επίσης, βρέθηκε και εστάλη στην Αθήνα ένα μηχάνημα πλαστικοποίησης, κουτιά με διαφάνειες πλαστικοποίησης και ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο.

Σήμερα το πρωί μεταφέρθηκαν στα ειδικά εργαστήρια της Αστυνομίας στην Αθήνα ο ρουχισμός αλλά και οτιδήποτε άλλο υπήρχε μέσα στο διαμέρισμα. Το μόνο που παραμένει στη βεράντα της συγκεκριμένης γκαρσονιέρας είναι το μπλε ποδήλατο.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, oλόκληρη η περιοχή παραμένει υπό επιτήρηση και η κυκλοφορία σε απόσταση ακόμη και 200 μέτρων έχει απαγορευθεί. Μοναδική εξαίρεση αποτελούν οι κάτοικοι της πολυκατοικίας στους οποίους επιτρέπουν την ελεύθερη πρόσβαση.

Από νωρίς σήμερα το πρωί οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής, παρουσία εισαγγελέα, ερευνούν το μικρό διαμέρισμα αναζητώντας ίχνη σε κάθε σημείο.

Ιδιαίτερα μεγάλη βάση δίνουν στον ηλεκτρονικό υπολογιστή και το κινητό τηλέφωνο, προκειμένου να εντοπίσουν κλήσεις που θα τους οδηγήσουν σε άτομα, τα οποία πιθανόν να συμμετείχαν με τον κατηγορούμενο στη ληστεία της τράπεζας στην Πάρο, ή σε άλλες εγκληματικές πράξεις.